İsrail Nur Şems'te Öldürdüğü 5 Filistinlinin Cenazesini Alıkoydu

TAKİP ET

İsrail ordusu, işgal altında olan Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tulkerim kentindeki Nur Şems Mülteci Kampı'na düzenlenen bakında öldürülen 5 Filistinlinin cenazesini alıkoyduğunu duyurdu.

Filistin resmi ajansı WAFA'daki habere göre İsrail, ordusu Filistinli yetkililere Ala Yusuf Abdurrahim, Cafer Selim Halid Ağmer, Ahmed Hüsam Muhammed Şehade, Ömer Salih Nayif Eru er-Rub, Ali Muhammed Ali Abdullah isimlerindeki 5 Filistinlinin cenazesini alıkoyduğunu iletti.

İsrail ordusunun, 2015 yılından beri naaşını alıkoyduğu Filistinli sayısının bu son 5 kişi dahil olmak üzere 253'e yükseldiği kaydedildi. 

Öte taraftan yazılı bir açıklama yapan Filistin Kızılayı, "Nur Şems Mülteci Kampı'nda bulunan yaralılara sağlık ekiplerinin ulaşmasını İsrail ordusu engellediği gibi kamptan ayrılmaları yönünde baskı da yapmaktadır." açıklamasını yaptı. 

Açıklamada, İsrail askerlerinin Filistin Kızılayı'nda görev yapmakta olan bir ambulans ekibini alıkoyduğu da belirtildi. 

İsrail ordusunun, Tulkerim kentinde bulunan Sabit Sabit Devlet Hastanesi girişinde Kızılay'a bağlı olarak görev yapmakta olan 2 görevliyi de alıkoyduğuna açıklamada yer verildi. 

WAFA ise, İsrail ordusunun Tulkerim kentine yönelik saldırılarında 18 Nisan tarihinden beri 10'dan fazla Filistinlinin yaralandığı bilgisini paylaştı. 

9 İsrail Askeri Yaralandı

İsrail ordusunun yaptığı yazılı açıklamada, ordunun Nur Şems Mülteci Kampı'na yönelik baskınında 9 askerinin hafif ve orta dereceli yaralandığı ve yaralı askerlerin hastanede tedavi altına alındığı kaydedildi. 

İsrail ordu radyosu, 18 Nisan tarihinde Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerim kenti sınırlarında yer alan Nur Şems Mülteci Kampı'na "geniş çaplı askeri operasyon" başlatıldığı yönünde açıklama yapmıştı. 

İsrail ordusunun, Tulkerim ile Nur Şems Mülteci Kampı'nı hedef alarak düzenlediği saldırılarda iki gün içerisinde 7 Filistinli yaşamını kaybetmişti.

Filistin - İsrail Çatışması Filistin Devleti Tulkerim Nur Şems Mülteci Kampı Filistin Kızılayı İsrail