İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarında 13 Filistinli Öldü

TAKİP ET

İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin farklı noktalarına hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda 13 Filistinli yaşamını kaybetti, çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu onlarca Filistinli ise yaralandı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA tarafından yapılan habere göre, İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin güney kesimindeki Han Yunus ilinde bulunan Muammer ailesine ait bir evi hedef alarak bombalaması sonucu en az 12 Filistinli yaşamını kaybederken, çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu çok sayıda Filistinli yaralandı.

Bölgede bulunan halk ve sivil savunma ekipleri, saldırıdan sonra yıkılan binada arama kurtarma çalışmaları başlattı. 

İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin kuzey kesimindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda yer alan Saad bin Ebi Vakkas Camisi'ni bombalaması sonucunda ise bir kadın yaşamını kaybederken, çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere onlarca Filistinli yaralandı.

İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinde bulunan bir çok noktaya düzenlediği hava saldırısı sonucu ölen ve yaralananlar olduğu bildirildi. 

En Az 32 Bin Kişi Öldü

İsrail ordusunun, 7 Ekim'den bu tarafa Gazze Şeridi'ni hedef alarak düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 280’i çocuk, 9 bin 340'ı kadın olmak üzere 32 bin 552 Filistinli hayatını kaybetti, 74 bin 980 Filistinli de yaralandı.

İsrail ordusunun saldırıları sonucu yıkılan binaların enkazında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları ile sivil altyapı da İsrail ordusunun saldırılarında hedef alınarak tahrip ediliyor.

Filistin - İsrail Çatışması Filistin Devleti Gazze Şeridi İsrail