İsrail Gazze Ulusal Bankasını Vurdu

TAKİP ET

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Gazze'nin merkezinde bulunan Er-Rimal semtindeki Ulusal İslam Bankası merkezi, İsrail savaş uçakları tarafından hedef alınarak vuruldu.

israil savaş uçaklarının saldırıyı düzenlediği noktaya yakın bölgede bulunan vatandaşların evleri ile mülklerde büyük maddi hasra meydana gelirken, bombardıman nedeniyle bölgede yangın çıktı. 

Gazze'deki Filistin bankalarından biri olan Ulusal Bankası, Merkez Bankası görevini yerine getiren Filistin Para Otoritesi ile herhangi bir bağı olmayan, Hamas yönetiminin elindeki bir yapı. 

Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün sabah İsrail'e karşı 'Aksa Tufanı' adının verildiği harekatı başlatmış, Gazze'den İsrail tarafına binlerce roket atılmasından hemen sonra silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti. 

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırarak Aksa Tufanı harekatına karşılık vermişti. 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında 370 kişinin yaşamını yitirdiği ve 2 bin 200 kişinin ise yaralandığı bilgisini paylaşmıştı. 

İşgal altında bulunan Batı Şeria'nın çeşitli şehirlerinde ise İsrail askerleri tarafından Filistinlilere açılan ateş sonucunda 7 Filistinli hayatını kaybetmişti. 

İsrail basınında yer alan haberlerde, Hamas'ın silahlı kanadının başlatmış olduğu saldırılarda 700 İsraillinin öldüğü ve ülke genelinde 2 binden fazla İsraillinin yaralandığı bilgisine yer verildi. 

İsrail Filistin Ulusal Banka Kassam Tugayları Batı Şeria Gazze Şeridi