İsrail Bugüne Kadar Gazze'nin Kuzeyinde Yardım Bekleyen 400'den Fazla Filistinliyi Öldürdü

TAKİP ET

İsrail ordusu tarafından Gazze'nin kuzeyinde yardım bekleyen Filistinlilere düzenlenen saldırılarda bugüne kadar 400'den fazla Filistinli hayatını kaybederken, 1300'e yakın Filistinli ise yaralandı.

Yazılı bir açıklama yapan Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, İsrail ordusu tarafından Gazze Şeridi'nin doğusunda bulunan Kuveyt Kavşağı civarında yardım tırlarını bekleyen Filistinlilerin bir kez daha hedef alınmasına tepki gösterdi. 

Açıklamada Maruf,  "İsrail, bu tür saldırıları düzenleyerek Filistin halkına yönelik aç bırakma politikasını gittikçe derinleştirmekte ısrarcı davrandığını gösteriyor. İşgal güçlerinin Filistin halkına yönelik aç bırakma politikası, soykırım ve etnik temizlik suçlarını kapsadığı gibi aynı zamanda öncelikli bir planıdır. İsrail'in bugün düzenlediği saldırıyla beraber kuzeyde yardım bekleyen Filistinlileri hedef alması sonucu öldürülen Filistinli sayısı toplamda 400'ü geçti. Bu saldırılarda 1300 Filistinli de yaralandı." ifadelerine yer verdi. 

İsrail'in uluslararası toplumu dayatmalarına boyun eğdirmeye çalıştığına da değinen Maruf, "İsrail, ateşkes ve bölgeye yeterli insani yardımların girişiyle ilgili ciddiyetsiz davranış sergilemektedir.

İsrail ordusu tarafından bu sabah Gazze Şeridi'nin doğusunda bulunan Kuveyt Kavşağı civarında yardım tırlarını bekleyen Filistinlilerin hedef alınması sonucu 7 Filistinli yaşamını kaybetmiş, 20'yi aşkın Filistinli ise yaralanmıştır. 

İsrail ordusunun, 29 Şubat tarihinde de Gazze şehrinin güney kesiminde, Gazze Şeridi'nin kuzeyden güneye bağlantısını sağlayan Reşid Caddesi üzerinde bulunan Nablusi Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlileri bombalamak ve ateş açmak suretiyle hedef alması sonucu 118 Filistinli yaşamını kaybetmiş, 760 Filistinli'de yaralanmıştır." ifadelerini kullandı. 

Filistin - İsrail Çatışması Filistin Devleti Gazze Şeridi İsrail