Ispanakta fiyatlar yarı yarıya düşünce satışlar çoğaldı

TAKİP ET

Tekirdağ ve İstanbul'da ıspanak yüzünden yaşanan zehirlenmelerin ardından vatandaş ıspanaktan uzak durmaya başladı. Yetkililerden gelen tüketebilirsiniz açıklamasının ardından fiyatlarda düşünce ıspanak satışları tekrar çoğalmaya başladı.

Yaşanan zehirlenme vakalarının ardından vatandaş ıspanaktan korkar oldu. Fiyatların aşağı çekilmesiyle satışların tekrar artmaya başlandığı görüldü.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü açıklama yaptı

Geçtiğimiz günlerde yaşanan ıspanak zehirlenmelerinin ardından satışlarda ciddi anlamda düşüşler yaşandı. Bu durum karşısında mağdur olan Pazar esnafı çareyi fiyatları düşürmekte buldu. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, zehirlenmelerin ıspanaktan değil arasına karışan zehirli ottan olduğu söyledi. Buna rağmen tedbiri elden bırakmayan vatandaş ıspanaktan uzak durmayı tercih etti. Zehirlenmelerden kaynaklı satışlarda ciddi anlamda düşüş olduğunu söyleyen pazarcılar fiyatları yarı yarıya düşürdü. 

Fiyatlar düştü satışlar arttı

Sebze halinde denetimlerin arttığını ıspanaklarda herhangi bir sorun olmadığını söyleyen esnaf, vatandaşı ıspanak almaya teşvik etmek için fiyatları yarı yarıya düşürdü. İnsanların ıspanağa güveni kalmadığını düşünen esnaf, pazarda sattıkları ıspanakları çiğ olarak yiyip vatandaşa bir sorun olmadığını göstermeye çalışıyor. Esnaf fiyatların yarı yarıya düşmesiyle satışların tekrar çoğaldığını belirtti. Bu hafta pazar tezgahlarında ıspanağın 3 TL’den 1,50 TL’ye düşürülerek satıldığı belirtti. 

ıspanak zehirlenmesi ıspanak fiyatları düştü