İşlerine Geri Dönmek İçin Grev Yapan Öğretmenlerden Kötü Haber!

TAKİP ET

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraç edilen Konya Selçuk Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça yaptığı oturma eyleminde tam 182 günü doldurdu. Açlık grevinde ise 63. günü doldurdu. Ancak grev yapan ikiliden kötü haber geldi. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın Wernicke – Korsakoff sendromunun belirtilerinin olduğu gözlendi.

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraç edilen Konya Selçuk Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça yaptığı oturma eyleminde tam 182 günü doldurdu. Açlık grevinde ise 63. günü doldurdu. Ancak grev yapan ikiliden kötü haber geldi. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın Wernicke – Korsakoff sendromunun belirtilerinin olduğu gözlendi. 

Açlık grevi ve oturma grevi yapan öğretim görevlilerinden kötü haber geldi. İkiliden Nuriye Gülmen iki gün önce fenalaşmıştı. Gülmen’de kas ağrısı, midede yanma, yürümede zorluk, halsizlik, nabız ve tansiyon düşüklüğü sıkıntıları ortaya çıktı. Diğer öğretim görevlisi olan Semih Özakça baş ağrısı, mide yanması, halsizlik, çabuk yorulma, nabız ve tansiyon düşüklüğü şikayetlerinin olduğu belirtildi. İkiliden Özakça 17, Gülmen ise 9 kilo verdi. iki öğretmenin sağlık durumunun kritik seviyede olduğu belirtildi. 

MÜDEHALE EDİLMEZSE KAYBEDEBİLİRİZ

İkili için açıklama yapan Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut, eğitimcilerin grevde kritik aşamada olduklarını belirterek, “Müdahale edilmezse 1 hafta içinde 2’sini de kaybedebiliriz” dedi.

AÇLIK BÜYÜK YIKIM YARATTI

Türk Tabip Birliği’nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise, "Her tür açlık grevinin sağlık ile ilgili kısa ve uzun vadede geriye dönüşü olan ya da olmayan sorunlara yol açacağını biliyoruz" dedi. Açıklamalarına şöyle devam etti: "Açlığın yarattığı yıkım çok büyük bir yıkım" diyen Selma Güngör, her gün vücutta bir miktar dokunun yıkıldığını ve ihtiyaç kadar dokunun yeniden yapıldığını anlatıyor. Güngör, "Açlık grevindeki kişiler doku yapımında kullanılacak proteinleri, mineralleri, vitaminleri, yağları ve enerji maddelerini reddediyorlar. Vücut kendini yenileyemediği için ve hareket ettikçe enerji harcadıkları için, çok hızlı doku kaybına yol açıyor" diyor. "Vücutta bu ilk olarak kilo kaybı şeklinde gözlemleniyor" dedi. 

 

grev öğretmenler kötü haber ohal ihraç edilen