İşler Kızışıyor! Esad Güçleri Afrin'e Girmeye Başladı: YPG'li Teröristlerle TSK ve ÖSO'ya Karşı Mı Çatışacak?

TAKİP ET

Reuters'ten geçen son dakika haberinde Esad'a bağlı olan güçlerin Halep'ten yola çıkarak Afrin'e giriş yapmaya başladığı belirtilmişti. Bu haber ardından terör örgütü YPG'den gelen açıklamada iddialar doğrulandı. YPG'den gelen açıklamada, Esad güçlerinin bölgede TSK ve ÖSO askerlerine karşı savaşacağı ve Afrin halkını savunacağı iddia edildi.

Reuters’ten geçen son dakika haberinde Esad’a bağlı olan güçlerin Halep’ten yola çıkarak Afrin’e giriş yapmaya başladığı belirtilmişti. Bu haber ardından terör örgütü YPG’den gelen açıklamada iddialar doğrulandı. YPG’den gelen açıklamada, Esad güçlerinin bölgede TSK ve ÖSO askerlerine karşı savaşacağı ve Afrin halkını savunacağı iddia edildi.

Esad güçlerinin Afrin’e gireceği iddiaları dünya gündemine bomba gibi düşmüş ve bu iddialar sonrasında birçok iddia beraberinde gelmişti. Bugün Reuters haber ajansından Esad güçlerinin Afrin’e giriş yapmaya başladığı haberi son dakika bilgisi olarak geçti. 

YPG’DEN İDDİAYA DOĞRULAMA GELDİ

Terör örgütü YPG’nin sözde sözcüsü Brusk Haseke, Esad’a bağlı olan güçlerin Afrin’e giriş yapmaya başladığı haberlerini doğruladı. Öte yandan YPG’den Esad güçlerinin Afrin halkını savunmak ve YPG ile beraber bölgede operasyonlarını sürdüren TSK ve ÖSO birliklerine karşı savaşacakları iddia edildi.

‘KİRLİ PAZARLIKLAR VAR’

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı son açıklamada ‘Kirli pazarlıklar var’ diyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve YPG ile Afrin konusunda anlaştığı iddialarının propaganda olduğunu belirtmişti. Ancak bunun ortada birtakım kirli ve gizli pazarlıklar olmadığı anlamına gelmediğini söyledi. Zeytin Dalı operasyonunun ne olursa olsun kararlı adımlarla devam edeceğini söyleyen Kalın, operasyonun er yada geç hedefine ulaşacağını aktardı.  

 

Son dakika Afrin Esad YPG Esad güçleri TSK ÖSO