İslam karşıtı aşırı sağcı siyasetçi yarın büyükelçilik önünde Kur'an-ı Kerim yakacak

TAKİP ET

Avrupa'da Kur'an-ı Kerim yakması ile gündeme gelen aşırı sağ siyasetçisi Rasmus Paludan, provoke edici eylemine ilişkin açıklamada bulunan yarın İsveç'te Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakacağını ifade etti. Paludan, eyleme ilişkin 'Kürtleri destekleme amacı taşımadığını' dile getirdi. 

Şu ana kadar yaptığı İslam karşıtlığı eylemleri ile gündeme gelen İsveç asıllı Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan, ülkesinin NATO üyeliğine ilişkin görüşmeler gerçekleştirdiği Türkiye'yi hedef alması ile gündemde. 

AŞIRI SAĞ PARTİ LİDERİ BÜYÜKELÇİLİK ÖNÜNDE KUR'AN-I KERiM YACAĞINI SÖYLEDİ 

Danimarka'da Aşırı Parti lideri Paludan, Stockholm'de bulunan Türk Büyükelçiliği önünde yarın Kur'an yakmak istediğini ifade etti. Geçtiğimiz günlerde İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü PKK mensupları tarafından düzenlenen bir eylemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bazı girişimler ile Ankara'nın tepkisini çekmiş, iki ülke arasındaki ilişkiler gerilemişti. 

Yarın büyükelçilik önünde Kur'an yakma eylemi yapacağını ifade ederek 'diğer protestolarda olduğu gibi' Kürtleri desteklemek amacının olmadığını dile getiren Paludan, İsveç'in NATO başvurusuna yönelik Türkiye'nin PKK mensuplarını İsveç'ten geri istemesinin de bir sakınca olmadığını ifade ederek, "İsveç'te ne Kürtleri ne de Türkleri görmek istemiyorum. Ancak buradaki mesele bu değil. Ben Erdoğan'ın neyi söyleyip söyleyemeyeceğimizi dikte etmesini istemiyorum." dedi. 

Terör örgütü PKK mensuplar tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen eylemlere ilişkin konuşan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson konu hakkında, "Türkiye'nin öfkesini anlıyorum, aynı öfke başka bir ülkede İsveç'in önde gelen bir siyasetçisine yöneltilmiş olsaydı aynı öfkeyi duyuyor olurduk" ifadelerini kullanmıştı. 

İsveç Kuran-ı Kerim