İslam Dünyası İstanbul'da! Türkiye'den Kudüs İçin Tarihi Mesaj: "Değişmeyeceğini Haykıracağız"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı çağrısı sonrasında İstanbul'da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda ilk sözü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu aldı ve 'Zirve sonunda Kudüs'ün statüsünün değişmeyeceğini haykıracağız.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrısı sonrasında İstanbul’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda ilk sözü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu aldı ve ‘Zirve sonunda Kudüs’ün statüsünün değişmeyeceğini haykıracağız.’ dedi.

İsrail’in 14 Mayıs Pazartesi günü Gazze’de yaptığı insanlık dışı müdahaleler sonucunda 61 Filistinli şehit edilmiş ve skandalların ardı arkası kesilmemişti. İsrail’in kan donduran katliamları sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul’da toplandı. Yapılan toplantıda konuşma yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kudüs’ün statüsünün değişmeyeceğini dile getirdi.

‘İARAİL FİLİSTİNLİLERİ SOĞUKKANLI BİR ŞEKİLDE KATLETTİ’

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, daha önce BM Genel Kurulu’nda ABD’nin hukuk dışı kararına güçlü bir tepki gösterildiğini fakat ABD yönetiminin uluslararası toplumun iradesini yok saymaktan vazgeçmediği belirtildi. İsrail’in ise ABD’nin bu fütursuz tutumundan destek aldığını ve masum Filistinlileri soğukkanlılıkla katlettiğini söyledi.

‘KUDÜS’ÜN STATÜSÜNÜN DEĞİŞMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

İsrail’in yaptığı zulüm, şiddet ve işgal politikasının son bulma zamanının çoktan geldiğini söyleyen Çavuşoğlu, İsrail askerlerinin hesap vermelerini sağlamak gerektiğini belirtti. Zirve sonunda bildiride Kudüs’ün tarihi statüsünün değiştirilmesine izin vermeyeceğimizi haykıracağınız diyen Çavuşoğlu, Filistinlileri ekonomik olarak da desteklemek gerektiğini ve Filistinli mültecilerin geleceğe daha umutlu bakmalarını sağlamak gerektiğini aktardı. İsrail’in yaptığı insanlık suçuna en sert tepkinin verilmesi gerektiğini belirten Mevlüt Çavuşoğlu, söylediği tüm bu hususlara bildiride yer verildiğini belirtti.

 

Son dakika İslam teşkilatı İstanbul Kudüs Gazze İsrail ABD Türkiye Erdoğan Mevlüt Çavuşoğlu