İŞKUR, Annelere Günlük 77,70 TL Ödüyor! Nasıl Başvurulur?

TAKİP ET

İŞKUR, annelere yönelik yeni iş imkanları sağlıyor. İŞKUR tarafından düzenlenen İşbaşı Eğitim Programlarına katılan annelere, günlük 77,70 TL cep harçlığı ile 400 TL'de çocuk bakım desteği ücreti ödeniyor. Peki, İŞKUR'un düzenlediği İşbaşı Eğitim Programlarına nasıl müracaat ediliyor?

İŞKUR, annelere yönelik yeni iş imkanları sağlıyor. İŞKUR tarafından düzenlenen İşbaşı Eğitim Programlarına katılan annelere, günlük 77,70 TL cep harçlığı ile 400 TL’de çocuk bakım desteği ücreti ödeniyor. Peki, İŞKUR’un düzenlediği İşbaşı Eğitim Programlarına nasıl müracaat ediliyor?

Ülkemizde anneleri ekonomik açıdan rahatlatacak iş imkanları oldukça fazla olsa da annelerimizin birçoğu bu iş imkanlarından habersiz. İşsiz annelerimizin sayısını azaltmak ve bir yandanda kadın istihdamını artırmaya yönelik en ciddi projeleri ise İŞKUR yapıyor. İşbaşı Eğitim Programlarına katılan anneler, günlük 77,70 TL cep harçlığı ile 400 TL çocuk bakım desteği aldığı gibi eğitim programları sayesinde iş tecrübesi ediniyorlar.

İşsiz annelerimiz için sanayi sektöründeki mesleklere yönelik düzenlenen İşbaşı Eğitim Programlarına katılan annelerimiz, 26 gün üzerinden günlük 77,70 TL cep harçlığı ile 2 – 5 yaş aralığında çocukları varsa 400 TL çocuk bakım desteği ücreti alıyor. Bu ise toplamda 2.420 TL maaş anlamına geliyor.    

Başvurular Nereye Yapılıyor?

Annelerin toplamda 2.400 TL aylık ücretten faydalanabilmesi için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne ya da hizmet merkezlerine başvurmaları gerekiyor. Ayrıca sanayi sektörü mesleki eğitim kurslarına ya da imalat sektörü işbaşı eğitim programlarına başvuru şartı aranıyor. Annelerden başvuru için istenen belgeler ise çocuklarının kimlik belgesi, kreş ya da gündüz bakımevine ait fatura, talep edilen diğer belgeler.  

İŞKUR cep harçlığı 2.400 TL anne