İSKİ Numuneleri İnceledi! 90'a Yakın Kişiyi Zehirleyen Kokunun Nedeni Belirlendi!

TAKİP ET

İstanbul Tuzla'da dün gece saatlerinde yayılan ve geniz yakan kokuyla ilgili çalışmalarını sürdüren İSKİ, kokunun kaynağının ne olduğunu belirledi. İSKİ, Kokunun metal ve tekstil sektöründe kullanılan bir kimyasaldan meydana geldiğini açıklarken savcılığın konuyla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

İstanbul Tuzla’da dün gece saatlerinde yayılan ve geniz yakan kokuyla ilgili çalışmalarını sürdüren İSKİ, kokunun kaynağının ne olduğunu belirledi. İSKİ, Kokunun metal ve tekstil sektöründe kullanılan bir kimyasaldan meydana geldiğini açıklarken savcılığın konuyla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Tuz’da dün gece saatlerinde yayılan ve çok sayıda vatandaşın genzini yakan koku büyük panik yarattı. Konuyla ilgili ilk açıklama İstanbul Büyükşehir Belediyesinden gelirken açıklamada, İSKİ’nin çalışmalarını sürdürdüğü ve yapılan detaylı inceleme sonucunda geniz yakan kokunun metal ve tekstil sektöründe kullanılan ‘Tetrachior cezhene ve Tricholoro ethene maddesi’nden kaynaklandığının tespit edildiği bilgisi paylaşıldı.

İSKİ AÇIKLAMA YAPTI

Dün gece saatlerinden itibaren İstanbul Tuzla, İstasyon, Evliya Çelebi ve Yayla Mahallelerinde yayılan geniz yakan koku vatandaşlarda büyük panik yaratırken İGDAŞ, AKOM ve İSKİ ekipleri alarma geçmiş kokunun neden kaynaklandığını tespit etmek için çalışmalara başlamıştı. Konuyla ilgili ilk açıklama İGDAŞ yetkililerinden yapılırken yayılan kokunun doğalgazla alakalı olmadığı belirtilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan son bilgilendirme sonrasında incelemelerini tamamlayan İSKİ ekipleri de açıklama yaptı ve gece saatlerinde İtfaiye, AFAD ve İGDAŞ ekiplerinin hava ölçümü yaptığı kokunun kaynağının kimyasal bir atık olduğu belirtildi. İSKİ’den yapılan açıklamada, laboratuvarda yapılan incelemelerin devam ettiği ve kokuyla ilgili kolektörlerden alınan numunelerden yola çıkılarak kokunun kimyasal atıklardan kaynaklandığı araştırmaların sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

90’A YAKIN KİŞİ HASTANELİK OLDU

Öte yandan gece saatleri itibari ile Tuzla ve yakın mahalleleri saran geniz yakan koku yaklaşık 90 kişiyi hastanelik etti. Hastaneye koşan vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

 

İstanbul haberleri Tuzla Yayılan koku Gaz kokusu Gaz kokusunun nedeni ne İSKİ Açıklama Gaz kokusu kaç kişiyi zehirledi