İşinizi Kolaylaştıracak Bazı Pratik Bilgiler

TAKİP ET

Günlük hayatınızda işlerinizi kolaylaştıracak bazı pratik bilgileri sizler için derledik…

Ev işlerinizde hayatınızı kolaylaştıracak pratik bilgileri sizler için derledik. 

HAYAT KURTARAN PRATİK BİLGİLER

Ani misafirler;  Eve aniden beklenmediğiniz misafirler mi geldi? Evde ki tatlınıza, krema ya da kaymağın içine biraz Hindistan cevizi rendeleyin. Böylece tatlının miktarını oldukça arttıracaksınız.
Çocuğunuz ilaç içmek istemezse; Çocuğunuz tedavisi için içmesi gereken ilacı istemiyorsa, hemen ona bir kür buz yalatın. Bu sayede çocuğunuzun tat alma duyusu uyuşacak ve ilacın tadını hissetmeyecektir. Fakat bu yöntemi kesinlikle soğuk algınlığı, gribal enfeksiyon ve öksüren çocuğa uygulamayın.
Albüm resimleri; Albümdeki resimler zamanla solar ve albüme yapışabilirler. Resimleri tekrar parlatmak ve lekeleri temizlemek için neft yağına batırılmış bir pamuk yardımı ile resimleri silebilirsiniz.
Çivi çakarken; Duvara çivi çakarken, duvarın sıvasını dökmemek için çakacağınız çiviyi soğuk suya batırın ve sonrasında duvara çiviyi çakın. Bu sayede etraf kirlenmeyecek.
Gözlüğünüz burnunuzdan kaymaması için; Eğer gözlükleriniz burnunuzdan sürekli olarak kasıyorsa burnunuza biraz deodorant sürmeniz yeterli olacaktır.
Gözlük camları buğulanmasın; Gözlük camlarınızın buğulanmaması için her iki camı da ıslatılmamış sabun ile ovup sonrasında durulayın.
Ellerinizin yemek kokmaması için; Soğan doğradıktan sonra veya sarımsak soyduktan sonra ellerinizde koku kalmasından rahatsızsanız ellerinizi hardal tozu ile ovalayın.
Kuru meyveleri daha kolay dilimlemek için; Kurutulmuş meyveler yaş meyveler kadar kolay bir şekilde soyulmaz ve doğranmaz. Kurutulmuş olan meyveleri kesmek için en iyi yol mutfak makası kullanmaktır. Mutfak makası ile kuru meyve doğrarken, makası ara sıra soğuk suya batırmayı unutmayın.
Bulaşık makinesinde yoğun temizlik için; Bulaşık makinesinde yoğun temizlik için sirkeyi makinenin üst kısmına 2 bardak koyarak, kireç ve tortular daha kolay temizlenecektir. Bu işlemi uygularken deterjan kullanmayın.
Kıyafet tüylerini temizleyin; Kıyafetlerinizin üzerine yapışmış olan tüyleri kolay bir şekilde temizleyebilmek için eskiyen naylon çoraplarınızı kullanabilirsiniz. Bu naylon çorapların tüyleri ne kadar hızlı temizlediğini görünce şaşıracaksınız.
Bulaşıktaki lekeler için; Makineden çıkan bulaşıklarınız lekeli çıkıyorsa, deterjan koyduğunuz bölüme limon suyu koyun. Limonun asidi makinenizdeki lekeleri daha kolay çıkaracaktır.
Ayakkabılarınızı parlatmak için; Ayakkabılarınızı parlatmak için cam spreyi kullanırsanız, ilk gün ki gibi parlayacaklar.
Duvara çivi çakarken; Duvara bir şey asmanız gerektiğinde, tarak ile çiviyi tutun böylece çekiçle çivi çakarken parmaklarınıza vurmazsınız. 
Yumurtayı daha kolay soymak için; Yumurtanın kabuğu genelde zor soyulur. Bu işi kolayca halledebilmek için kaynattığınız suya bir miktar sirke veya karbonat ekleyin.
Peynirin parçalanmaması için; Peynir keserken parçalanmamasını ve bıçakta iz kalmasını istemiyorsanız, peynir kesmeden önce bıçağı suya tutmanız yeterli olacaktır.
Portakal sıkarken; Portakalı sıkmadan suda bekletirseniz, daha fazla portakal suyu elde edebilirsiniz.
Telefonunuzun daha hızlı şarj olması için; Telefonu şarj ederken uçak moduna alırsanız, 2 kat daha hızlı şarj olmasını sağlayabilirsiniz.

hayatı kolaylaştıran pratik çözümler ev için pratik bilgiler pratik bilgiler video hayatı kolaylaştıran pratik eşyalar pratik bilgiler mutfak Pratik Bilgiler youtube