İşadamı Cinayetinin Ardından PKK'ya Yakın Olduğu İddia Edilen Ağrılılar Çetesi Çıktı

TAKİP ET

İstanbul Beşiktaş'ta dün akşam saatlerinde bir kumarhanede başından silahla vurularak öldürülen işadamı Ali Rıza Gültekin'in katil zanlılarını kimlikleri tespit edildi. Cinayet zanlıları polis tarafından köşe bucak aranırken terör örgütü PKK'ya yakın olduğu iddia edilen kumar ve tefeci Çetesi "Ağrılılar grubu"nun iş adamını öldürdüğü öğrenildi.

Milliyet'ten Ferit zengin haberine göre dün akşam saatlerinde Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde bulunan bir apartmanın Üst katında Kaçak kumarhane olarak seçildiği belirlenen adrese saat 22.00 sıralarında 3 kişi geldi. Odalar halinde bölünmüş kumarhanenin içerisinde Crispino Giyim'in eski sahibi işadamı Ali Rıza Gültekin e Ateş edildi. 57 yaşındaki işadamı saldırı sırasında kafasına Kurşun isabet etmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybederken saldırganlar yaya olarak kaçtı.

Olayın gerçekleştiği sırada başka bir odada bulunan ve silah sesine koşan Gültekin'in resmi polis korumasını Emniyeti aradığı öğrenildi. Yaptıkları ilk İnceleme sonucunda polis ekipleri saldırganların Hedef olan Gültekin'in kafasına aldığı mermi ile Hayatını kaybettiğini belirlerken kumarhane olarak kullanılan adresi kumara oyuna dair materyal ve malzemelerin toplanıp ortadan kaldırıldığı belirlendi. Olay sırasında kumarhanede bulunan aralarında Gültekin'in korunması ve bir emekli polisin de bulunduğu 21 kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü ve sorguya alındı. Ekipleri çevrede güvenlik kameralarında inceledi. Yapılan sorgula kamera incelemelerinde katil zanlılarının Mustafa B., Rıdvan D. ve Sergen G. isimli bir Kumar ve tefeci Çetesi mensupları olduğunu belirleyen ekipler 3 saldırganın yakalanması için çalışmalarına devam ediyor.

PKK’YA YAKIN GRUP ÇIKTI

Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 3 katil zanlısının İstanbul genelinde değişik tarihlerde birçok iş adamından para çalma ve silahlı baskın gibi olaylara karıştığı kumar oynadım tefecilik yaptığı belirlenen  “Ağrılılar grubu” olarak bilinen çeteninin mensupları olduğunu belirlendi. Polis ekipleri şu anda Gültekin'in kumar borcuna rest çekmesinden dolayı Hedef olduğu ihtimali üzerinde duruyor. Son 12 yıl içerisinde Ağrılılar grubuna yönelik polis tarafından birçok operasyon düzenlendi. Çetenin PKK'ya yakın olduğu iddia edilirken birçok üyesi de yakalanarak cezaevine konuldu.

DAHA ÖNCE DE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

İşadamı Güntekin'in 2015 yılında Beykoz'da aracıyla seyir halindeyken silahlı saldırıya uğradığı 2013 yılında dönemin Feto polisleri tarafından düzenlenen şike operasyonunda tutuklanan 4 ay cezaevinde kaldığı öğrenildi. Tunceli nüfusuna kayıtlı olan ve uzun süre yurt dışında kalarak Avusturya'da Restoran işletmeciliği yapan Gültekin 2012 yılında erkek giyim markası Crispino hisselerini satın alarak Türkiye'de ticari hayatına girdi. Gültekin yaşadığı ekonomik kriz sonucu geçtiğimiz yıl sahibi olduğu Crispino markasının hisselerinin büyük bölümünü devretti.

istanbul beşiktaş iş adamı cinayeti ali rıza gültekin ağrılılar grubu pkk