İş Görüşmesinde İlginç Taciz!

TAKİP ET

Denizli'de sosyal medya hesabı üzerinden iş başvurusunda bulunan bir kadına iş sahibi erkeğin sorduğu alakasız sorular kısa sürede tartışmalara sebep oldu.

Denizli'de bir süredir iş arayan genç bir kadın sosyal medya üzerinden verilen hesapla iletişime geçerek başvuru yapmak istediğini dile getirdi. Sosyal medyadan verilen ilan ve karşılığında yine sosyal medyadan yapılan başvuru ile birlikte gerçekleşen konuşmada genç kadın iş yeri sahibi tarafından taciz edildiğini anlattı. Bunu kanıtlamak için yazışmaları sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak tepkisini dile getirdi. 

Denizli'de sosyal medya hesabı üzerinden iş ilanı veren iş sahibi olan erkek ilana başvurmak için mesaj atan kadınlara yazdıkları ile tepkilere sebep oldu. Genç bir kadın ilanı görünce başvuru yapmak istedi. İş arayan genç kadın işin detaylarını öğrenmek için iş sahibine mesaj attı ve hala eleman arayışının olup olmadığını sordu. Ancak iş veren taraf işle alakası olmayan sorularla genç kadını rahatsız etmeye başladı. 

İŞ BAHANESİYLE TACİZ ETTİ

Sosyal medya üzerinden yazışarak devam eden iş görüşmesi 'Yaşın kaç? Evli misin? Nerede oturuyorsun?' şeklinde devam ederken iş görüşmesi ve işin tanımı ile alakası olmayan birtakım sorularla devam etti. 

Konuşmanın devamında nişanlı olduğunu söyleyen genç kadına 'Nişanlın kıskanır, Ben bekar arıyorum, Nişanlını seviyor musun?' şeklinde sorular ve yanıtlarla genç kadını rahatsız etmeye başladı. Bu durumdan rahatsız olan genç kadın sosyal medya platformlarında yazışmayı yayınladı. Kullanıcılar ise duruma tepkilerini dile getirdiler. 

iş görüşmesi taciz denizli