İş Bankası'ndaki Atatürk Hisseleri Millete Devredilecek

TAKİP ET

İş Bankası'nda Atatürk'e ait olan %28 oranındaki hissenin Atatürk tarafından CHP'nin kullanması için emanet edilmediğine değinen Başkan Erdoğan, 'Bu konuyu meclis gündemine taşıyacağız. MHP'den de destek açıklaması geldi. Bu %28'lik hissenin hazineye devrini sağlayacağız.' şeklinde konuştu.

İş Bankası’nda Atatürk’e ait olan %28 oranındaki hissenin Atatürk tarafından CHP’nin kullanması için emanet edilmediğine değinen Başkan Erdoğan, “Bu konuyu meclis gündemine taşıyacağız. MHP’den de destek açıklaması geldi. Bu %28’lik hissenin hazineye devrini sağlayacağız.” şeklinde konuştu.  

Kayseri’de toplu açılış töreninde bir konuşma yapan Başkan Erdoğan, İş Bakası’nda CHP’ye ait olan hisselerin hazineye devrinin sağlanacağını belirtti. Başkan Erdoğan, “İş Bankası’nda CHP’ye ait olan %28’lik hisse mevzusu var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu hisseleri CHP’nin kullanması için değil, hazineye gitmesi için yaptı.” dedi.

Başkan Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Biz, Atatürk’ün bu emanetini hazineye aktararak esas sahibine yani millete devredeceğiz. Bunun içinde bu mevzuyu meclis gündemine taşıyoruz. MHP’den de destek açıklaması var. Bu hisselerin hazineye devrini mutlaka sağlayacağız.

CHP’nin tek başarılı olduğu husus, bölücü örgütün güdümünde bulunan partiyi TBMM’ye sokmak oldu. Şimdi de bazı belediyeleri bu malum partiye peşkeş çekmenin hazırlığı içerisindeler. Teröre bulaşmış kişiler, belediye başkanı seçildiği takdirde kayyum atanan belediyelerdeki ilkemizin aynısını taviz vermeden uygulayacağız. Kaynak olarak belediyelere aktardığımız paranın, Kandil’e gitmesine kesinlikle müsaade etmeyiz. Kılıçdaroğlu’na açtığım ve kazandığım tazminat paralarını Kılıçdaroğlu, cebinden mi ödedi, yoksa İş Bankası’nın hisselerinden mi? Bu paraları nereden ödediğini millete açıklaması lazım.”

FETÖ terör örgütü ile mücadelede hukuğun gereğinin yapılacağına da değinen Başkan Erdoğan, “FETÖ terör örgütü içerisinde olanlar, babamız, evladımız, kardeşimizde olsa canlarını yakmaktan çekinmeyiz. Kimse kusura bakmasın. Bu ihanet çetesinin göbeğinde yer alıp da bugüne kadar adalete hesap vermeyenler ise kurtulduklarını düşünmesinler.” şeklinde konuştu.     

İş Bankası Atatürk hisseleri hazine millet