İran'da Çifte Saldırı! Meclise ve Humeyni Türbesine IŞİD Saldırısı

TAKİP ET

İran'ın Başkenti Tahran'da yer alan Meclis'e saldırı gerçekleştirildi. Kimliği henüz belirlenemeyen 4 teröristin ellerinde bulunan kalaşnikof silahla meclisi bastığı ve her yeri taradığı öğrenildi. Kan gölüne dönen mecliste bazı vatandaşlar rehin alınırken bir teröristin de içerde kendini patlattığı öğrenildi. Öte yandan Tahran'ın güneyinde yer alan Ayetullah Hümeyni türbesinin bulunduğu yerde de bir saldırı yaşandı. Burada bir canlı bombanın kendini patlattığı haberi alındı. Yaşanan saldırıda 12 kişi hayatını kaybederken olay sonrasında çok sayıda yaralı olduğu da belirlendi. Gerçekleştirilen iki saldırıyı da IŞİD'in üstlendiği belirtildi.

İran’ın Başkenti Tahran’da yer alan Meclis’e saldırı gerçekleştirildi. Kimliği henüz belirlenemeyen 4 teröristin ellerinde bulunan kalaşnikof silahla meclisi bastığı ve her yeri taradığı öğrenildi. Kan gölüne dönen mecliste bazı vatandaşlar rehin alınırken bir teröristin de içerde kendini patlattığı öğrenildi. Öte yandan Tahran’ın güneyinde yer alan Ayetullah Hümeyni türbesinin bulunduğu yerde de bir saldırı yaşandı. Burada bir canlı bombanın kendini patlattığı haberi alındı. Yaşanan saldırıda 12 kişi hayatını kaybederken olay sonrasında çok sayıda yaralı olduğu da belirlendi. Gerçekleştirilen iki saldırıyı da IŞİD’in üstlendiği belirtildi.

İran’ın Başkenti Tahran’da bugün bir terör saldırısı düzenlendi. 4 tane teröristin İran meclisine kadın kılığında girerek ellerinde bulunan kalaşnikof silahlarla rastgele ateş yağdırdığı öğrenildi. İçeride bulunan bazı insanları rehin alan teröristlerden biri etrafının çevrilmesi sonucunda kendini patlattı. Polisler ve teröristler saatlerce çatıştı. Gerçekleştirilen saldırıda 12 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Yapılan terör saldırısını IŞİD’in üstlendiği belirtildi. IŞİD terör örgütünün İran’a yaptığı ilk saldırı olduğu kaydedildi. 

TÜRBEYE CANLI BOMBAYLA SALDIRDILAR

Tahran’da meclise yapılan terör saldırısının ardından kanlı saldırı bir de Tahran’ın güneyinde bulunan Ayetullah Hümeyni türbesinin yakınlarında gerçekleştirildi. Türbenin yakınlarında bir noktada teröristin kendisini patlattığı öğrenildi. Bu canlı bombanın ardından bir terörist daha kendisini patlattı. Bölgeye gelen çok sayıda polis ekibi yine bir canlı bomba saldırısı gerçekleştirecek bir teröristi yakaladı. 

 

iran tahran terör saldırısı iki ayrı saldırı IŞİD meclise ve humeyni türbesine saldırı