İran, Beşik Gibi Sallanıyor! Yaralı Sayısı 40'ı Aştı

TAKİP ET

İran'ın güneyinde yer alan Hürmüzgan eyaletindeki Ruyder ilçesinde sabaha karşı Richter ölçeğine göre 5,7 büyüklüğünde deprem oldu.

İran’ın güneyinde yer alan Hürmüzgan eyaletindeki Ruyder ilçesinde sabaha karşı Richter ölçeğine göre 5,7 büyüklüğünde deprem oldu. İran’ın batısında yer alan Kirmanşah eyaletindeki Taze Abad ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde de yaralı sayısı 40’ı aştı.

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi, depremin merkez üssünü Ruyder ilçesi, saatini ise yerel saatle 09.37 olarak açıkladı. Sismoloji Merkezinin verilerine göre deprem, yerin 8 kilometre altında meydana geldi.

Depremde can ve mal kaybı olup olmadığna yönelik yetkililer tarafından bir açıklama gelmedi. Arama kurtarma ekiplerinin ise deprem bölgesine sevk edildiği gelen bilgiler arasında.

Taze Abad ilçesinde yerel saat ile 14.37’de meydana gelen ikinci deprem ile ilgili Sismoloji Merkezi tarafından yapılan açıklamada depremin yerin 8 kilometre altında meydana geldiği kaydedildi.

Kirmanşah Eyalet Valisi Huşeng Bazvend, merkez üssü Taze Abad ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki depremde yaralı sayısının 40’ı aştığını belirtti.

İranlı Öğrenciler Ajansı ISNA’ya açıklamalarda bulunan Bazvend, depremin kırsal yerleşim merkezlerindeki bazı evlerde hasara neden olduğunu söyledi.

İlk depremden sonra peş peşe 20 artçı sarsıntı meydana gelen bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

           

İran deprem Tahran Üniversitesi Kirmanşah Ruyder Taze Abad