Irak'ta Türkmenleri Taşıyan Minibüs Yanlışlıkla Ateş Açılarak Tarandı!

TAKİP ET

Irak'ta Tuzhurmatu'da yer alan bir kontrol noktasında Türkmen reform partili taraftarları taşıyan minibüse ateş açılarak tarandı. Gelen iddialara göre ateşin yanlışlıkla açıldığı belirtildi. Fakat açılan ateşte 22 yaşındaki bir kadının ağır şekilde yaralandığı bilgisi alındı.

Irak’ta Tuzhurmatu’da yer alan bir kontrol noktasında Türkmen reform partili taraftarları taşıyan minibüse ateş açılarak tarandı. Gelen iddialara göre ateşin yanlışlıkla açıldığı belirtildi. Fakat açılan ateşte 22 yaşındaki bir kadının ağır şekilde yaralandığı bilgisi alındı.

Irak’ta Türkmenlerin yoğun olduğu bölge olan Tuzhurmatu’da sıcak bir gelişme yaşandı. Süleyman Beg-Tuzhurmatu bölgesinde bulunan yol üzerinde kontrol noktasına İlçede bulunan güvenlik güçleri tarafından ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin Türkmenleri taşıyan bir minibüse yanlışlıkla ateş açtığı belirtildi. 

MİNİBÜSTE TÜRKMEN REFORM PARTİLİ ÜYELER BULUNUYORDU

Türkmen Reform Partili üyelerin bulunduğu minibüsün gerçekleştirilecek olan bir kongre için Kelar ve Kifri’den Erbil’e geçmek için yola çıktığı belirtildi. Yerel kaynakların bilgilerine göre güvenlik güçleri saldırıyı yanlışlıkla gerçekleştirdi. Yapılan saldırıda 22 yaşındaki bir kadının ağır şekilde yaralandığı öğrenildi. Saldırının istenmeden yaşandığını belirten Tuzhurmatu asayişi subayı Suhal Necim yaptığı açıklamada, İŞİD’lilerin ilçeye gireceğini öğrendiklerini bir hafta öncesine kadar böyle bir bilgi aldıklarını bu sebepten de özellikle kontrol noktalarına güvenlik kurduklarını belirtti. Öncesinde minibüste bulunan 16 kişide sorun olmadığını belirten Suhal Necim daha sonra minibüsteki kişilerin aşağıya inerek fotoğraf çekildiklerini ve minibüsün dur ihtarına uymayarak hareket ettiğini belirtti. Aynı zaman da 22 yaşındaki ağır yaralanan kadının hemen hastaneye yetiştirildiğini ve ateş açan güvenlik görevlisinin gözaltına alındığının bilgisini verdi. 

BÖLGE SON 1 YILDIR SAKİNDİ

Önceki zamanlarda bu bölge terör örgütü İŞID tarafından ele geçirilmiş ve bölgede bulunan Şii Türkmenlerle Kürtler birlik olarak terör örgütüne karşı mücadele göstermişti. Fakat daha sonra bu iki grup arasında da çatışmalar yaşanmış ve binlerce kişi yaşamını yitirmişti. Bu olaylardan sonra bölgede son bir yıldır sakinlik hakimdi.

 

ırakta türkmenlere ateş açıldı türkmenleri taşıyan minibüse yanlışlıkla ateş açıldı ırak türkmenler ırak tuzhurmatu