Iphone Almak İçin Böbreğini Sattı! Sonu Feci Oldu!

TAKİP ET

Çinli bir gencin Iphone satın almak için parası olmadığından dolayı böbreğinin birisini sattığı öğrenildi. Bunun üzerine diğer böbreği de enfeksiyon kapan genç şimdilerde diyaliz makinesine bağlı olarak hayatını devam ettiriyor.

Teknoloji devi olan Apple satışa sunduğu telefonlarla dikkat çekmeye devam ediyor. Son yıllarda döviz kuruna bağlı olarak fiyatların giderek yükselmesi alım gücünü zorluyor. 2010 yılında ilk olarak Apple tarafından Iphone 4 model telefon satışa sunulmuştu. Bunun ardından o dönemde gençlerden birisinin telefonu almak için böbreğini sattığı ortaya çıktı. 

2010 yılında ilk çıktığı dönemde son derece popüler olan Iphone 4 marka telefonu almak isteyen Çinli Xiao Wang isimli genç parası olmadığı için yasa dışı yollara başvurdu. İnternet üzerinden böbreğini satışa çıkardı. Böbreğinin 3.200 dolar karşılığında sattığı öğrenildi. 

BÖBREĞİNİ SATTI, DİYALİZE BAĞLANDI

Bugün 24 yaşında olan gencin steril olmayan bir ortamda yapılan ameliyat sonrasında diğer böbreğinin de enfeksiyon kaptığı öğrenildi. Acı çeken genç doktora gittiği zaman gerçeği öğrendi. Bunun ardından bir börekle hayatına devam etmeye çalışan gencin sağlık sorunları yaşamaya başlamasının ardından doktorlar tarafından diyalize bağlanmasına karar verildiği öğrenildi. 

Şimdilerde diyalize bağlı olan genç adamın böbrek nakli olması gerekiyor. Doktorlar zamanının çok kısıtlı olduğunu ve nakilin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini söylüyorlar. Böbrek nakli olmadığı takdirde hayati riski olduğu gibi hayatının geri kalan kısmını diyaliz makinesine bağlı olarak geçirmek zorunda kalacak. Telefon almak için böbreğini satan gencin yaşadıklarından son derece pişman olduğu öğrenildi. 

ıphone böbrek satış