İnternetten telefon satın aldı! Kutudan bant çıktı 'Görünce çok şaşırdım'

TAKİP ET

Bilecik'te ikamet eden 42 yaşındaki Barış Akbulut, internetten 2 bin 400 TL değerinde bir telefon satın aldı. Ürünün parasını nakit gönderen Akbulut, telefon geleceğini düşünürken bant geldiğini görünce hayatının şokunu yaşadı.

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde ikamet eden Barış Akbulut, bir arkadaşının önerisi ile yurt dışında faaliyet gösteren bir e-ticaret sitesinden telefon almaya karar verdi. Akbulut; bu sitede yer alan 2 bin 400 TL değerinde telefonun parasını yolladığını belirterek, "İki ay sonra bana telefon yerine bant geldi. Bandı görünce çok şaşırdım. Hemen alışveriş sitesini aradım. Fakat muhatap hiç kimseyi bulamadım. Ben buradan herkesi uyarmak istiyorum. Kimse bilmediği, özellikle yurtdışı alışveriş sitelerinden kesinlikle alışveriş yapmasınlar” dedi.

"ARAŞTIRARAK ALIŞVERİŞ YAPMANIZI ÖNERİYORUM"

E-ticarette vatandaşlara dikkatli olma uyarısında bulunan Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı ise, "Tüketicileri özellikle uyarmamıza rağmen hala internet alışverişlerine devam ediliyor. Evet, internet alışverişlerine devam edilsin. Ama bilindik, güvenilir, emin ve sağlam alışveriş sitelerinde alışveriş yapmalarını öneriyoruz. Dolandırıcılar her alanda cirit attığı gibi, telefon alanında, diğer alanlarda vatandaşların emeklerinin karşılığı olan paraları gasp ediyorlar. Yani biz tüketicileri dolandırıyorlar. Mağdur olmamanız için daha dikkatli, itinayla ve özelle araştırarak alışveriş yapmanızı öneriyorum” ifadelerini kullandı.

Bilecik telefon dolandırıcılık