İnternette Tanıştığı Kadınla Buluşmaya Gitti, Başına Gelmeyen Kalmadı

TAKİP ET

Van'da sosyal medya üzerinden bir kadınla tanısam ve buluşmak için giden F.K.nin aracı, cep telefonu ve iş yerinin anahtarı polis ve kadının yakınları olarak kendilerini tanıtan kişiler tarafından zorla gasp edildi. Olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan 7 kişiden 3'ü tutuklandı.

Van'da yaşayan F.K. 15 gün önce sosyal medya üzerinden yabancı uyruklu olduğu iddia edilen F.O. adlı kadın ile tanıştı. Sosyal medya üzerinden bir süre sohbet eden çift daha sonra buluşmaya kararlarda. F.K. 12 Mart günü aracıyla Merkez İpekyolu ilçesi bostaniçi Mahallesi'nde buluşma noktasına gitti. Kadınla buluşmayı bekleyen gencin yanına polis ve kadının akrabası olduklarını belirten kişiler geldi. Gencin yanına binen şüpheliler bıçakla tehdit ettikleri F.K. ile bir süre araçla dolaştı. Daha sonra şüpheliler gencin aracını Cep telefonunu ve işyerinin anahtarını gasp ederek bir miktar para getirmesini istedi.

Para bekleyen şüpheliler tarafından serbest bırakılan genç 2 Nisan Şehit Nihat Akbaş Polis Merkezi Amirliği'ne giderek şikayetçi oldu. Olayla ilgili çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri F.K.'ya, şüphelileri arayıp parayı temin ettiğini belirterek buluşmak istediğini söylemesini istedi.  Ekipler daha sonra belirlenen buluşma noktasına giderek şüpheliler S.C., H.C., G.E., S.E., N.G., M.S. ile F.O. adlı kadını yakalayarak gözaltına aldı. Polisin yaptığı üst aramasında F.K.'ya ait araç ve iş yeri anahtarları ile cep telefonu bulundu.
Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilirken H.C., S.C. ve  N.G. tutuklandı, S.E adli kontrol şartıyla olmak üzere 4 şüpheli ise serbest kaldı. 

van gasp son dakika