İnsanı Şaşkına Çeviren Dev Osmanlı Ekmekleri Kilosu 10 TL'den Alıcı Buluyor

TAKİP ET

Bursa'ya bağlı Mudanya ilçesinde sahil kenarında kurulan yöresel lezzetler fuarında sergilenen dev Osmanlı ekmekleri göreni şaşkına çeviriyor.

Bursa’ya bağlı Mudanya ilçesinde sahil kenarında kurulan yöresel lezzetler fuarında sergilenen dev Osmanlı ekmekleri göreni şaşkına çeviriyor.

Yöresel lezzetler fuarına bu yıl adeta damga vuran dev Osmanlı ekmekleri 20 kiloya kadar çıkıyor. Taş fırında pişirildikten sonra tartılarak kilo ile satılan dev Osmanlı ekmekleri, kilosu 10 TL’den alıcı buluyor.

Taş fırında pişirilen dev Osmanlı ekmeklerine oldukça fazla talep olduğuna değinen dev Osmanlı ekmeği standının sahibi Osman Yazar, “Taş fırında pişen dev Osmanlı ekmeklerimizin 20 kiloyu bulduğu oluyor. Dev ekmekler tartılarak kilo ile satışa sunuluyor. Kilosunu 10 TL’den satıyoruz. Vatandaşlarımız ne kadar ekmek isterse tartarak o kadar veriyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın bu lezzeti tatması. Emeklerimiz buzdolaplarının dondurucu kısımlarında 5 ay, normal soğutucu kısımlarında ise 2 aya kadar bozulmadan kalabiliyor. Bu bizim için tabii ki önemli bir avantaj.” ifadelerine yer verdi.

En ufağı 8 kilo gelen tam buğday Osmanlı okkalı ekmeği ile birlikte birer kilo gelen köy ve mısır ekmeği de festivaldeki stantta yer alıyor.

Bursa Mudanya yöresel lezzetler fuarı dev osmanlı ekmeği taş fırın son dakika haber