İngiliz Polisi, Saldırganı Ateş Açarak Durdurdu!

TAKİP ET

Ukrayna'nın Londra Büyükelçisi Natalia Galibarenko'nun makam aracına kasıtlı olarak çarpan sürücüyü İngiliz polisi ateş açarak durdurabildi.

Ukrayna’nın Londra Büyükelçisi Natalia Galibarenko’nun makam aracına kasıtlı olarak çarpan sürücüyü İngiliz polisi ateş açarak durdurabildi.

Olayla ilgili yazılı bir açıklama yapan Ukrayna Büyükelçiliği şu ifadelere yer verdi:

“Ukrayna Büyükelçimiz Natalia Galibarenko’nun makam aracı Holland Park semtinde bulunan Ukrayna Büyükelçiliği önünde park halindeyken sabah saatlerinde henüz kimliği açıklanmayan bir kişi, makam aracına kasıtlı olarak çarptı.”

Büyükelçinin makam aracına kasıtlı olarak çarpan saldırganın aracı İngiliz polisi tarafından çevrilse de saldırgan, büyükelçinin aracına kasıtlı olarak bir defa daha çarpınca İngiliz polisi saldırgana durması için ihtarda bulundu. Ancak bu ihtarı dikkate almayan saldırganı İngiliz polisi ateş açarak durdurabildi. İngiliz Polis Teşkilatı Scotland Yard, olayı doğruladı. İngiliz polisinin gözaltına aldığı saldırganın olay esnasında yaralanmadığı açıklanırken, saldırganın kimliği ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.       

Londra Ukrayna Büyükelçiliği makam aracı saldırgan son dakika haberleri