İnfaz Koruma Memurunu Öldüren Zanlıya Müebbet Hapis

TAKİP ET

Erzurum'da, pandemi nedeniyle cezaevinden tahliye edildikten sonra infaz koruma memuru Turgay Kınalı'yı (59) bıçaklayarak öldüren Yılmaz Çelik (49), müebbet hapse çarptırıldı. Mahkeme heyetinin kararını duyan Çelik, "Allah razı olsun" dedi.

Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi'nde, 'Cinsel istismara teşebbüs' suçundan hapis cezasını çekerken, pandemi nedeniyle tahliye edilen Yılmaz Çelik, 25 Eylül 2022'de infaz koruma memuru Turgay Kınalı'yı sokak ortasında bıçaklayarak ağır yaralamıştı. Kınalı, kurtarılamadı ve Çelik tutuklandı.

Çelik hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürme' suçundan dava açıldı. Çelik'in 38 ayrı suç kaydının bulunduğu ve toplam 35 yıl 7 ay hapis cezası aldığı öğrenildi.

Mahkemede, Turgay Kınalı'nın yakınları ve mesai arkadaşları da hazır bulundu. Kınalı ailesinin avukatları, Çelik'in en üst sınırdan ceza almasını talep etti ve suça yatkın bir kişilik olduğunu belirtti.

Mahkeme sonucunda Yılmaz Çelik, 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Başka artırım veya indirim uygulanmadı. Çelik, mahkeme heyetine "Allah razı olsun" dedi.

Duruşma sonrası infaz koruma memuru Turgay Kınalı'nın eşi Hacer Kınalı gözyaşlarına boğuldu.

Erzurum infaz koruma memuru cinayet haberleri