İnat Uğruna 120 Kilo Verdi!

TAKİP ET

Recep Akyıldırım isimli bir genç 200 kiloyken kız arkadaşının kendisi ile dalga geçmesi üzerine hırs yaptı. Ardından toplam 120 kilo vererek 80 kiloya düştü.

Recep Akyıldırım isimli bir genç 200 kiloyken kız arkadaşının kendisi ile dalga geçmesi üzerine hırs yaptı. Ardından toplam 120 kilo vererek 80 kiloya düştü. 

Obezite sorunun giderek artmasının ardından bu konuda yapılan ameliyatları ve işlemleri ortaya koyan bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe daha önce cerrahi operasyonlarla başarılı bir şekilde kilo veren kişilerin hayat hikayelerine de yer verildi. Yapılan açıklamaların ardından vücut kitle endeksinin yüzde 30'un üzerinde olması obezite olarak isimlendiriliyor. 

Ameliyatın ardından beslenme düzeninin tamamen değiştirilmesi, hareketin hayatın içerisine girmesi ve yaşam tarzının tamamen değişmesi gerekiyor. Günde en az 1 saat aktif olarak fiziksel aktivitenin hayatın içerisinde yer alması yağ yakımı konusunda son derece önemli olarak ifade ediliyor. 

AMELİYAT OLANLAR HAYAT HİKAYELERİNİ ANLATTILAR

Halk arasında kilo alanların ameliyat seçeneğine başvurmalarının doğru olmadığı ve doktorların bu ameliyatları belirli şartlar altında yaptıkları dile getirildi. Ameliyat olan ve yeniden hayata döndüklerini ifade eden hastalar ise yaşam hikayelerini paylaşarak süreç hakkında bilgi vermiş oldular. 200 kilo olan bir gencin kız arkadaşının kendisine 'Bir kendine bak bir de bana bak. Sen hiç bana yakışıyor musun' demesi üzerine büyük üzüntü yaşadığını ve ardından bu konu hakkında harekete geçmek istediğini anlattı. 200 kilodan 80 kiloya düşerek 120 kilo verdiğini ve bunun büyük bir başarı olduğunu anlattı. 

obezite kilo verdi 120 kilo obezite cerrahisi