İnanılmaz Derbide 6 Gol! Kazanan Yok

TAKİP ET

Süper Ligin 23. haftası inanılmaz bir derbiye sahne oldu. Süper Lig tarihine geçen derbide Beşiktaş, Vodafone Arena'da Fenerbahçe'yi ağırladı.

Süper Ligin 23. haftası inanılmaz bir derbiye sahne oldu. Süper Lig tarihine geçen derbide Beşiktaş, Vodafone Arena’da Fenerbahçe’yi ağırladı. Beşiktaş, seyircisi önünde ilk yarıyı 3  - 0 önde kapatsa da ikinci yarıda bambaşka bir futbol oynayan Fenerbahçe, skoru 3  - 3’e getirmeyi başardı.

Derbiye iyi başlayan taraf Beşiktaş, karşılaşmanın 10. dakikasında Gökhan Gönül ile öne geçti. Karşılaşmanın 18. dakikasında Beşiktaş’ın kazandığı penaltıyı Burak Yılmaz gole çevirince derbide fark 2’ye çıktı. İlk yarının uzatma dakikaları oynanırken sahneye bir kez daha çıkan Burak Yılmaz, Volkan Demirel’i bir kez daha mağlup ederek farkı üçe çıkardı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında herkes farkın daha da açılacağını beklerken sahada ilk yarıyla hiç alakası olmayan bambaşka bir Fenerbahçe vardı. Mücadelenin 55. dakikasında Miha Zajc’ın kaydettiği golle farkı ikiye indiren Fenerbahçe, bu golden sadece 6 dakika sonra Sadık Çiftpınar’ın kafa golüyle farkı 1’e indirdi. Beşiktaş’ın ikinci yarıda bir türlü durdurmayı başaramadığı Fenerbahçe, 67. dakikada Hasan Ali Kaldırım ile skora dengeyi getirdi. Karşılaşmadan başka gol sesi gelmeyince taraflar sahadan 3 – 3 beraberlikle ayrıldı.

Derbinin ilk yarısında elde ettiği önemli avantajı kullanamayan Beşiktaş, zirve yarışında telafisi zor 2 puan kaybederek Süper Lig lideri Medipol Başkaşehir’in 11 puan gerisine düştü.

Beşiktaş taraftarı ikinci yarıda vasat futbol sergileyen ve önemli bir fırsatı elinden kaçıran takımına müdahale edemeyen Teknik Direktör Şenol Güneş’e tepki gösterdi.  

Berabere biten derbinin sonunda Beşiktaş puanını 40’a, Fenerbahçe ise 25’e yükseltti. Beşiktaş, Süper Lig’de üçüncü sıradaki yerini korurken, Fenerbahçe ise 14. sıraya yükseldi.    

Fenerbahçe Beşiktaş Süper Lig Şenol Güneş derbi