"İnançta Kolaylık Esas Alınmalı" Dediler, Oruç Saatini Fazla Bularak Kısalttılar

TAKİP ET

İzlanda'da bir grup Müslüman bir araya geldi ve 22 saatlik oruç zamanını 18 saate indirdi. İzlandalılar 1 günün 22 saatini oruçla geçiriyor ancak bu grup kendi aralarında konuşarak orucu 18 saate indirmeye karar verdi.

İzlanda’da bir grup Müslüman bir araya geldi ve 22 saatlik oruç zamanını 18 saate indirdi. İzlandalılar 1 günün 22 saatini oruçla geçiriyor ancak bu grup kendi aralarında konuşarak orucu 18 saate indirmeye karar verdi.

Bilindiği gibi Ramazan ayı son yıllarda yaz aylarına denk geldiğinden oruç tutma saatleri oldukça uzadı. Bu saatler içinde Ramazan ayında en uzun süre oruç tutan İzlandalı Müslümanlar bu sene 22 saati oruçlu geçiriyor. Bu saatin uzun olduğunu iddia eden bir grup Müslüman Kuran’a dayandırdığı fetvaya göre orucu 18 saate düşürdü.

İNANÇLARI KKENDİLERİNE MOTİVASYON SAĞLIYOR

Bu sene 22 saat oruç tutan İzlandalı Müslümanlar bu süreden memnun. 22 saat boyunca aç ve susuz kalan Müslümanlar inançlarının kendilerine motivasyon sağladığını belirtiyor. 22 saat oruç tutmanın zor olduğunu belirten Müslümanlar aynı zamanda inançları ile bu zorluğu aştıklarını ve oruç tutmanın kolaylaştığını belirtiyor.

BERABER KARAR VERİP 18 SAATE İNDİRDİLER

İzlanda’nın başkenti Reykjavik’te ise bir grup Müslüman, 22 saatlik oruç tutmanın kendilerine zor geldiğini ve inançta kolaylığın esas alınması gerektiğini iddia ederek 22 saatlik oruç saatini 18 saate indirdi. Grubun bu iddiaları Kuran’a dayandırdığı belirtilirken onlarda ‘Allah kulları için kolaylık diliyor. İnsanların uzun oruç süreleri sebebiyle baygınlık geçirdiğini biliyoruz, bu yüzden orucu kısaltıyoruz.’ savunması yaptıkları öğrenildi.

 

Dünya haberleri İzlanda Oruç Saat Kısaltma Ramazan ayı Kaç saat oruç tutuluyor