İlkokul Öğretmenine Kadın Veliyi Telefonla Tacizden Soruşturma Açıldı

TAKİP ET

Manisa'da ilkokul öğretmeni olan Ö.A hakkında öğrencisinin 45 yaşındaki velisini taciz ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Manisa’da ilkokul öğretmeni olan Ö.A hakkında öğrencisinin 45 yaşındaki velisini taciz ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Olay, 9 Temmuz’da Manisa’nın Yunus Emre ilçesinde yaşandı. Yunus Emre ilkokulunda görev yapmakta olan sınıf öğretmeni Ö.A’nın kadın velilere mesajla tacizde bulunduğu iddia edildi.

‘NİYETİ HİÇ İYİ DEĞİLDİ’

Yaklaşık 1 ay önce Aydın’ın Kuşadası ilçesinden Manisa Yunus Emre ilçesine taşındığı öğrenilen öğrenci velisi A.S.U, öğretmen Ö.A ile ilgili şu ifadelerde bulundu; "O gece üç defa öğretmen Ö.A. tarafından arandım. Telefonu açtığımda bana, yanlışlıkla aradığını ifade etti. Sonrasında mesaj atarak durumumuzu sordu. Ben çocuğumu sorduğunu düşünerek cevapladım. Ama saatten dolayı rahatsız oldum. Kendisi beni merak ettiğini ve benimle ilgili konuşmak istediğini söyledi. Uygunsuz konuşma ve mesajlara devam ettiği için ben de konuşmalarına ters cevap verdim. Bunun sonucunda aradığımda ise 'Ben sizin velinizim, sizin bu yaptığınız etik değil' dedim. Kendisine 'Yanlış yapıyorsunuz' dediğimde, iyi niyetli olduğunu, benim ters ve sert konuştuğumu söyledi. Konuyu kapatmasını söyledim ve mesajlaşmayı bıraktım. Niyeti hiç de iyi değil. Benim yalnız olmamdan faydalanmak istediğini düşünerek kendisinden şikayetçi oldum." dedi.

BAŞKA VELİLERDE ŞİKAYETÇİ OLMUŞ

Ö.A’nın yaklaşık 1 yıldır ilkokul sınıf öğretmenliği yaptığı ve A.S.U’ya mesaj attığı gece başka kadın velilere de mesaj attığı ortaya çıktı. Öğretmenden şikayetçi olan A.U.S, diğer kadın velilerinde aynı konu yüzünden okul idaresine şikayette bulunduğunu söyledi. 

ÖĞRETMEN HAKKINDA SORUŞTURMA

Velilerin şikayeti sonrasında Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernektaş, yaşanan olaydan haberdar olduklarını ve bunun üzerine hemen söz konusu okula müfettiş gönderdiklerini söyledi. Aynı zamanda söz konusu öğretmen hakkında gerekli soruşturmanın da başlatıldığını belirten Dernektaş, öğretmenin suçlu olduğu ortaya çıkarsa gerekli olan yaptırım ve cezanın uygulanacağını da aktardı.

 

manisa yunus emre ilkokul öğretmeni sınıf öğretmeni veli taciz telefonla taciz mesaj kadın veli soruşturma