İlginç Olay! Kızıyla Kardeş Oldu!

TAKİP ET

Suriye'de bulunan iç savaştan kaçarak ülkemize gelen Suriyeli bir kadın nüfus müdürlüğünde yapılan bir hata sonrasında kızıyla kardeş olarak görünmeye başladı. Hatanın düzeltilmesi için yetkililerden yardım isteyen aile resmi işlemlerde sorunlar yaşadıklarını dile getirdiler.

Suriye'de meydana gelen iç savaştan kaçan ve İzmir'in Torbalı ilçesine yerleşen bir aile nüfus müdürlüğünde yapılan bir hata sonrasında daha önce görülmemiş bir olay yaşıyorlar. Şükriye Elhıdır isimli kadın kayıt dışı göçmen olmamak adına bir süre önce nüfus müdürlüğüne gitti. Kimlik başvurusunda bulundu. Nüfus müdürlüğü tarafından ülkede yaşadığı müddetçe kullanması için geçici bir kimlik verildi. Ancak kimlikte kabul edilemez bir hata vardı.

Kimlikte genç kadın 4 yaşındaki kızı ile kardeş olarak yazılmıştı. Hatayı fark edince tekrar nüfus müdürlüğüne giderek hatanın düzeltilmesini istedi. Ancak aldığı yanıt çok daha ilginçti. Hatanın kolaylıkla düzeltilemeyeceğini bunun için mahkeme kararının gerekli olduğu ve kızı olduğuna dair bir DNA raporunun alınması gerektiğini belirttiler. 

KIZIYLA BİR ANDA KARDEŞ OLDU

Bir süre önce iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan evli ve iki çocuk annesi 27 yaşındaki kadın yaşamına devam etmek ve gerekli haklardan yararlanmak için geçici kimlik belgesini aldı. Çiftin 4 yaşındaki kızları ise yeni verilen kimlik belgesinde annesi ile kardeş olarak yazıldı. 

Yapılan hata kısa süre içerisinde fark edildi. Ancak evrak üzerinde rastgele değişiklik yapılmayacağı için birtakım testlerin ve süreçlerin gerçekleşmesi gerektiği ifade edildi. Verilen kimliğe göre 4 yaşındaki kızı kardeşi olarak görünürken kocası ise babası olarak yazıldı. Tüm bu resmi süreçleri karşılayacak maddi gücü olmayan aile yetkililerden hatanın düzeltilmesi için yardım istiyor. 

kimlik hata kardeş