İlginç olay! Kendi ölüm haberini konser esnasında annesinden aldı

TAKİP ET

Ankara'da ikamet eden 24 yaşındaki ses sanatçısı Vedat Kapan Tekirdağ'da konserde kendi ölüm haberini aldı.

Annesinin ısrarlı araması neticesinde olayı öğrenen Kapan, olayın ardından şoke olurken gerçek ise kısa sürede ortaya çıktı. Instragram hesabı çalınan Kapan’ın önce kaza geçirdiği ardından yoğun bakıma alındığı, acil kan ihtiyacı olduğu ve öldüğü bilgisi paylaşıldı. Kapan olaya ilişlin "Kim olduğunu bilmiyorum. Neden böyle bir şey yaptığını bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

"BÖYLE BİR ŞEYLE HİÇ KARŞILAŞMADIM"

Yaşadığı olayı aktaran Vedat Kapan, hala yaşadığını bilmeyen insanlar olduğunu ifade ederek, “Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabım çalındı. Hesabımda benim adıma ‘Öldü’ denildi, öldüğüme dair paylaşımlar yapıldı. Onun öncesinde ‘Ben Vedat Kapan’ın menajeri Koray Erkay, Vedat Kapan ciddi bir trafik kazası geçirdi, şu an yoğun bakımda, lütfen dualarınızı eksik etmeyin’ diye bir başlıkla başladı. Bundan 1 saat sonra ‘Vedat Kapan’ın acil kana ihtiyacı vardır’ denildi. 2 saat sonrasında da ‘Vedat Kapan daha fazla dayanamadı, Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur, tüm sevenlerine duyurulur’ diye bir paylaşım yapıldı. Bunun ardından da ‘Vedat Kapan’ın cenazesi öğle namazını müteakip Karşıyaka Mezarlığına defnedilecektir’ paylaşımını yaptılar. Tamamen yalan haber. Benim sevenlerim, eş, dost ve akrabalarım ertesi gün Ankara’ya Karşıyaka Mezarlığı’na gittiler. Şu anda hala benim öldüğümü sanan insanlar var. Bu süreçte karakola gittim ve başvurumu yaptım. Sonrasında bir sosyal medya uzmanıyla görüşüp anlaştım. Bin 800 TL ödedim ve bir buçuk saat sonra hesabım olduğu gibi geri alındı. Hesaba girişlerin Rize’den yapıldığı, Rize’den birinin çalıp hesabı başka birine verdiği ortaya çıktı. Bu konunun üzerinde duruyoruz. Tüm sevenlerime söylüyorum; ben ölmedim, yaşıyorum. Daha önce başka sosyal mecralardaki sosyal medya hesaplarım da çalındı. Mavi tik onaylı bir hesabım da çalındı ama böyle bir şeyle hiç karşılaşmadım. Kim olduğunu bilmiyorum. Neden böyle bir şey yaptığını bilmiyorum. Kimseye bir zararımız yok, işimizde gücümüzdeyiz” şeklinde konuştu.

"ARAMALAR YAĞMAYA BAŞLADI"

Öldüğü haberini konserde annesinden öğrendiğini dile getiren Kapan, “Tekirdağ’da sahnedeydim. Sahnede uzun uzun annem aradı. Normalde sahnede olduğumu bildiği için aramazdı. Telefonu açtım, ‘Vedat’a verin telefonu’ dedi. Sesi ağlayarak geliyordu. ‘Anne benim’ diyorum, ‘Oğlum sen ölmedin mi?’ diyor. Benim de daha olaydan haberim yok. O yüzden esprili bir şekilde, ‘Yok anne ölmedim, ruhum konuşuyor seninle’ dedim. Sonra bayağı bir ağladığı için olayın ciddiyetine vardım. Telefonu kapatıp hesabıma giriş yapmamla çıkmam bir oldu, ‘Hesabınızdan çıkış yapıldı’ uyarısı geldi. Telefonu bir kenara koydum ve sonrasında aramalar yağmaya başladı. Bir telefonu kapatıyordum başka bir telefonu açıyordum. En sonunda karakola başvurdum. Sabaha kadar da telefonum karakoldaydı” dedi.

Şikayetçi olacağını ve olayın takipçisi olacağını ifade eden Kapan, “Bu sürecin her zaman arkasında olacağım. O kişinin neden benimle uğraştığını, neden benim hesaplarımı çaldığını öğrenmek istiyorum. Kim olduğunu öğrenmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Tekirdağ konser ölüm haberi