İlber Ortaylı'dan gençlere tavsiye: Siz, hayatı yaşamak, görmekle mükellefsiniz

TAKİP ET

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, öğrencilere tavsiye verdi. Ortaylı, verdiği tavsiyesinde, "Başından gemileri yakıp kendinizi bırakamazsınız. Siz, hayatı yaşamak, görmekle mükellefsiniz. Öğreneceksiniz, dünyayı göreceksiniz ve daha sonra karar vereceksiniz" ifadelerini kullandı.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Antalya'da Bezmi Alem Valide Sultan Yurdu'nda üniversite öğrencilerinin katıldığı etkinlikte konuşma yaptı. Ortaylı, burada yaptığı konuşmasında, "Bazı şeyleri genç yaşta öğrenmek zorundasınız. Düşünebileceğiniz, kendinizi yeniden düzenleyebileceğiniz bir fırsata sahip olmanız gerekir. Başından gemileri yakıp kendinizi bırakamazsınız. Siz, hayatı yaşamak, görmekle mükellefsiniz" tavsiyelerinde bulundu.

‘ÖĞRENECEKSİNİZ, DÜNYAYI GÖRECEKSİNİZ VE DAHA SONRA KARAR VERECEKSİNİZ’

Öğrencilere hayalleri için mücadele etmeleri tavsiyesinde bulunan Ortaylı, "Kendinizi birçok yönden geliştirmeniz gerekiyor. Çok engeller var. Kendinize iş yaratmayı düşüneceksiniz. Gidip dünyayı görmek, lisanınızı geliştirmek her kula vacip. Bunu yapmalısınız, yapınca değişirsiniz. Bazı şeyleri genç yaşta öğrenmek zorundasınız. Düşünebileceğiniz, kendinizi yeniden düzenleyebileceğiniz bir fırsata sahip olmanız gerekir. Başından gemileri yakıp kendinizi bırakamazsınız. Siz, hayatı yaşamak, görmekle mükellefsiniz. Öğreneceksiniz, dünyayı göreceksiniz ve daha sonra karar vereceksiniz. Türk milletinin tarihten gelen bir mirası vardır. Bu miras ona kısmen bir imtiyazdır. Siz gençler bu mirasa sahip çıkmak, hayatınızı, öz yaşamınızı himaye etmekle mükellefsiniz" ifadelerini kullandı.

Tarih İlber Ortaylı genç tavsiye