İl il depremin ardından son durum!

TAKİP ET

Sabah vakitlerinde Kahramanmaraş Pazarcık merkezli yaşanan 7.4 büyüklüğündeki deprem; Adana, Gaziantep, Hatay, Adana, Malatya, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Osmaniye gibi pek çok ilden hissedildi. Yıkıma sebep olan depremde birçok vatandaşın öldüğü açıklandı. 

Deprem hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 284 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıklarken depremin yaşandığı illerde acı bilanço paylaşıldı. 

10 İLDE YIKIM YAŞANDI 

Deprem Kahramanmaraş merkezli olmak üzere Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de binaların yıkıldığı bilgileri paylaşıldı. Deprem alanında çok sayıda ekipler enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için çalışmalarına devam ediyor.  

MARAŞ'TA 300 BİNA YIKILDI 

Depremin yaşandığı Kahramanmaraş'ta pek çok sayıda bina yıkıldı ya da hasar gördü. Vali Ömer Faruk Coşkun depremin ardından açıklamada bulunarak, "Şu an yıkılan bina ile ölü ve yaralı sayısı vermemiz mümkün değil. Hasar ciddi." dedi. Son yapılan açıklamaya göre ise Kahramanmaraş'ta 70 kişi yaşamını yitirirken , 200 yaralı var, 300 bina yıkıldı. 

MALATYA'DA YÜZLERCE YARALI VAR 

Depremin ciddi manada hissedildiği ilimiz olan Malatya'da ise Vali Hulusi Şahin depremden sonra yaptığı ilk açıklamasında; "Çok sayıda yaralı var. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor." dedi. Gelen son verilere göre ise şehirde 47 ölü, 550 yaralı ve 300 yıkılan binanın olduğu bilgisi paylaşıldı. 

GAZİANTEP VALİSİ: 500'DEN FAZLA GÖÇÜK VAR 

Depremin şiddetinin hissedildiği Gaziantep’te ise Vali Davut Gül açıklamada bulunarak; "Depremin ardından ilk andan itibaren 657 ihbar aldık, tamamı değerlendirildi, kent genelinde 531 göçük söz konusu." şeklinde konuştu. 

ŞANLIURFA VALİSİ: 17 VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK 

Depremin yaşandığı Şanlıurfa'da da hayatını kaybeden vatandaşların olduğu belirtildi. Vali Salih Ayhan, konu hakkında, "Depremde şu an 17 vatandaşımız vefat etti, 30 vatandaşımız da yaralı." ifadelerini kullandı. 

OSMANİYE'DE 65 BİNA YIKILDI 

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz tarafından yapılan açıklamada, kent genelinde 65 binanın yıkıldığını, ilk belirlemelerde ise 7 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

ADIYAMAN'DA 28 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ 

Adıyaman’dan da hissedilen depremin ardından Vali Çuhadar, "28 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda binada hasar var. En az 100 bina yıkıldı." ifadelerini kullanıldı. 

DİYARBAKIR'DA 6 BİNA YIKILDI 

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, depreme ilişkin, "Depremde 6 bina yıkıldı, 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. 79 vatandaşımız yaralandı." dedi. 

ADANA'DA SON DURUM 

Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise deprem hakkında açıklamalarda bulunarak, "Biri 17 diğeri 14 katlı olmak üzere ilk belirlemelere göre 3 apartman tamamen yıkıldı. Lütfen vatandaşlarımız yolları boşaltsın." kentteki son bilgileri paylaştı. 

KİLİS'TE 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Kilis Valiliği yaptığı açıklamasında, "Elbeyli ilçesinde ölü ve yaralı bulunmamaktadır. Musabeyli ilçesinde 4 ölü, 10 yaralı bulunmaktadır. Polateli ilçesinde can kaybı yok, 1 yaralı bulunmaktadır. Bir bina yıkılmış olup arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca ikinci bir emre kadar eğitim ve öğretime ilimiz merkez ve köylerinde ara verilmiştir. Gelişmeleri ilerleyen saatlerde ayrıca paylaşılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullandı. 

HATAY'DA DA CAN KAYBI VAR 

Hatay Valisi Rahmi Doğan, depremin kente etkisi hakkında, "Hayatını kaybedenler var, çok sayıda da yaralımız var." şeklinde konuştu. 

Kahramanmaraş deprem Hatay