İki Genç Kıza Yaptıkları Dehşet Günlerce Konuşulmuştu! Mahkeme Kararını Verdi!

TAKİP ET

Erzurum'da Palandöken Dağı eteklerinde 8 Mayıs günü meydana gelen olayda Sevcan B.(20), B.Y.(17) ve C.Ç.(24) adlı kızlara buluşma teklif etti. Iki kız yanlarına aldıkları F.K. adlı arkadaşlarına ait otomobille buluşma noktasına gitti.

Fakat buluşma noktasına geldiklerinde Otomobilde kendilerine randevu veren genç kızın yanı sıra Ahmet D.(18), Eren S.(24), Sercan U.(19) ve 18 yaşından küçük N.Y. bindi. Burada bıçak çıkaran Ahmet D., Aracı kullanan F.K.'den aracı dağlık bölgeye sürmesini istedi. Palandöken Dağı eteklerine geldiklerinde de otomobili durdurmasını istedi.
Daha sonra da Ahmet D. ve beraberindeki 3 kız, otomobilden indirdikleri 2 kızı,  kendileri hakkında dedikodu yaptıkları iddiasıyla tekme tokat dövdü. B.Y. ve C.Ç.’yi yerlerde sürükleyen saldırganlar daha sonra da başlarına taşla vurup küfür ve hakaret etti. Işkence bu kadarla da kalmazken, Ahmet D. bıçak tehdidiyle soyunmasını söylediği C.Ç.'nin cep telefonuyla çıplak görüntülerini çekti.  Ahmet D. ,Eski sevgilisi olan B.Y.'ye "Benimle birliktelik yaşayacaksın, yoksa seni öldürürüm" tehdidiyle, cinsel istismarda bulundu. Daha sonra da iki kızın ayakkabılarını alıp olay yerinden ayrılan grubuna ardından çıplak ayakla şehir merkezine gelen iki kız Polis Karakolu'na giderek şikayette bulundu. Polis ekipleri tarafından Ahmet D., Eren S., Sevcan B., Sercan U. ve N.Y. gözaltına alındı. 
9 Mayıs günde 3’ü kız 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken 4 ay sonra Ahmet D. dışındaki 4 şüpheli tutuksuz yargılanma üzere serbest kaldı. Erzurum 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 şüpheli hakkında dava açıldı. Mağdur Kızlar bu süreç içerisinde davası sanıklarından şikayetlerini geri çekti. Geçen Aralık ayında görülen davanın ilk duruşmasında Ahmet D., "B., 'Ben Ahmet'ten hamileyim' demiş. Evlenecektik ancak buna çok sinirlendim. Hep beraber gezmeye çıktık. Bunu duyunca sinirlendim ve bunlara vurdum. Sonra malum olay oldu, arkadaşlar videoya çekmiş, benim haberim yoktu. Olaydan önce ilişkiye girmiştik. Sevgilimdi ve kendisiyle evlenmeyi düşünüyordum. C.'yi soyundurduğum doğru ancak tehdit etmedim. Her ikisiyle de sevgiliydim ben"  ifadelerini kullandı.
Duruşmada dayak görüntüleri izlenirken aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı talebi üzerine görüntülere yayın yasağı getirildi. Erzurum 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nde 13 Mart tarihinde görülen davanın karar duruşmasında ise, 5 sanık, pişman olduklarını söyledi. 
Mahkeme heyeti Olaya karışan Eren S., Sevcan B. ve Sercan U.'yu, 2 mağdura yönelik 'cebir, tehdit ve hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 12'şer yıl 6'şar aya, suça sürüklenen çocuk sanık N.Y.'yi 2 mağdura yönelik 'cebir, tehdit ve hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yağma, özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlarından 18 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına mahkûm etti.
Mahkeme heyeti tutuklu Sanık Ahmet D.'ye ise 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı, cebir, tehdit ve hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yağma, yasak niteliğe haiz bıçak taşımak' suçlarından toplam 63 yıl hapis cezası verdi. Sanığın cezasında iyi hal indirimi uygulanmazken diğer 4 tutuksız sanığın da tutuklanmasına karar verildi. Ayrıca mahkeme kararının kesinleşmesi ile birlikte Ahmet D., Eren S., Sevcan B. ve Sercan U. hakkında 'özel hayatın gizliliğini kayda alarak ihlal' ve 'eziyet' suçundan Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını karara bağladı. 

son dakika erzurum darp şiddet son dakika haberi