İhanetin Faturası! Polisi Şehit Eden Teröristin Üstünden Çıkan Otel Faturasını Bakın Kim Ödemiş?

TAKİP ET

Van'da bir polisin şehit olduğu 2 vatandaşın yaralandığı saldırıda etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristin üzerinden çıkan iki Otel faturasını DBP'li belediyelerin ödediği ortaya çıktı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı Milli Egemenlik Caddesi'nde 14 Ekim 2015 tarihinde çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen "Andok" kod adlı terörist Haşim  Özpolat'ın  üzerinden çıkan Faturalarla ilgili başlattığı soruşturmayı sonuçlandırdı.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Van 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
Hazırlanan iddianame Van 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.
 savcılığın hazırladığı iddianameye göre teröristin kaldığı lüks otelleri ait faturaların ödenmesi sağladıkları iddiasıyla dönemin DBP'li Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cahit Bozbay ile İpekyolu Belediye Başkanı Aygül Bidav’ın da aralarında bulunduğu 8 belediye görevlisi hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan 4 yıla  kadar hapis istemiyle dava açıldı.

TERÖRİSTİN ÜZERİNDEN 10 BİN LİRALIK 2 OTEL FATURASI ÇIKTI

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Van İpekyolu ilçesinde terör örgütü PKK'nın faaliyetlerini Deşifre edilmesine yönelik çalışmalar sırasında Milli Egemenlik Caddesi'nde şüphelilerin kimlik kontrolü yapan polis ekibine PKK'lı teröristler tarafından saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.
Hain saldırıda ağır yaralanan polis memuru Yusuf Diri, kaldırıldığı hastanede şehit düştü. Saldırıda 2 Vatandaş da yaralandı. 
Çıkan çatışmada PKK'lı teröristler dan "Andok" kod adlı Haşim Özpolat etkisiz hale getirilirken, bir terörist de yaralı yakalandı. 
Öldürülen teröristin üzerinden DBP'li Van Büyükşehir Belediyesi adına düzenlenmiş 5 bin 200, İpekyolu Belediye Başkanlığı adına hazırlanmış 4 bin 800 liralık 2 otel faturası bulundu.
Sorusturmada her iki fotoğrafında terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu tespit edilen ve kanun hükmünde kararname ile kapatılan Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Derneği (TUHAD-DER) adına yapılan faaliyet kapsamında ödendiği belirlendi.

ÖDEMELER "TEMSİL VE AĞIRLAMA" KALEMİNDEN YAPILMIŞ

Belediyeler tarafından ödenen toplam 10 bin liralık 2 ödemenin temsil ve ağırlama kaleminden yapıldığı tespit edildi.

 

son dakika pkk saldırı dbp belediye son dakika haberi