İğrenç Savunmasında 'Öpüştük Ama İlişkiye Girmedik' Dedi

TAKİP ET

Zonguldak Ereğli'de 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan bir kişinin bunu defalarca yaptığı ortaya çıkınca konu hakkında yeniden yargılamasına karar verildi.

Zonguldak Ereğli'de 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan bir kişinin bunu defalarca yaptığı ortaya çıkınca konu hakkında yeniden yargılamasına karar verildi. 

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 2009 yılında bir olay yaşandı. Olayın yaşandığı tarihte 18 yaşında olan zanlının o dönem orta okul öğrencisi olan bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine kız çocuğu durumu ailesine bildirince konu hakkında ailesi şikayette bulundular. 

Dava süreci hala devam ederken konu hakkında karar verişmişti. Duruşmada geçen yıl alınan son kararlar çerçevesinde 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verilmiş ancak bu karar sonrasında başka gerçekler ortaya çıkmıştı. İddialara göre suçun zincirleme bir şekilde gerçekleştiği öğrenildi. 

SAVUNMASI BÜYÜK ŞAŞKINLIĞA SEBEP OLDU

Zonguldak Aile Mahkemesinde gerçekleştirilen dava sonrasında başka gerçekler ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar çerçevesinde suçu zincirleme bir şekilde devamlı olarak gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Bunun ardından yargılama süreci yeniden başladı. Cinsel istismar sürecinin sadece bir kez değil birden fazla şekilde gerçekleştiğinin ortaya çıkması üzerine verilen cezaların artırılması talep edildi. Sanık yeniden hakim karşısına çıkmaya başladı. Duruşma sırasında kendi yaptığı savunmasında Genç kızla birkaç kez öpüştüklerini ancak cinsel ilişkiye girmediklerini anlattı Bunun üzerine mahkeme heyeti yeniden değerlendirme yaptı. Değerlendirmeler sonrasında cezanın 5 yıl 6 ay 10 güne çıkarılmasına karar verildi. 

zonguldak ereğli iğrenç savunma cinsel istismar