İğrenç Olayda Emsal Karar! Sevgilisinin Eşine Cinsel İçerikli Videoları Göndermişti…

TAKİP ET

Eşinin sevgilisi tarafından gönderilen video ile çılgına dönen genç kadın ilk olarak boşanma davası ardından da tazminat davası açtı. Yargıtay tarafından verilen kararda aldatma videolarını aldatılan kadına gönderen kadının manevi tazminat çarpıtılması gerektiğine hükmedildi.

Genç kadın evinde oturduğu sırada eşinin kendisini aldattığı kadının cep telefonuna gönderdiği video görüntüsünü büyük şok yaşadı. Videoyu izledikten sonra soluğu mahkemede olan kadın  önce boşanma davası açtı, ardından da tazminat istedi. Aile Mahkemesi zina nedeniyle çiftin boşanmasına karar verirken aldatan kocanın aldatılan eşine 7 bin 500 lira manevi tazminat ödemesine hükmetti. Bu kararın ardından aldatılan kadın bu defa 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.

Genç kadın mahkemeye yaptığı başvuruda cinsel ilişki kayıtlarının tarafına gönderilmesinin kişilik haklarına saldırı olduğunu iddia ederek davalının kadınlık gururunu incitmek fazlasıyla video görüntülerini kendisine hissettirdiğini ve cep telefonuna aktardığını öne sürdü ve manevi zararın ödetilmesi talebinde bulundu. Davalı mahkemede yaptığı savunmada iddiaları kabul etmeyerek davanın reddine karar verilmesini talep etti.

YARGITAY’DAN EMSAL KARAR

Mahkeme tarafından verilen kararda Sadakat yükümlülüğünün eşler arasında olduğu belirtilirken haksız fiilden kaynaklanan zarar nedeniyle davalının zararın meydana gelmesinde Aslı'yı olarak sorumlu tutulamayacağını kabul etti ve davanın reddine karar verdi. Aldatılan kadın kararı temyize taşırken Yargıtay 4 Hukuk Dairesi Emsal bir karara imza atarak, 

"Davalının, davacının resmi nikahlı eşi ile evli olduğu süre içinde cinsel birliktelik kurduğu, bu birlikteliklerine ilişkin video kaydının davacıya gönderildiği sabittir. Davalının bu eyleminin davacıyı aşağılayıcı, küçük düşürücü nitelik taşıdığı ve kasten iletildiği kabul edilmelidir. Her ne kadar mahkemece davalının eyleminin davacının kişilik hakkına zarar verecek mahiyette olmadığı gerekçesi ile istemin reddine karar verilmiş ise de, davalının söz konusu videonun davalı tarafından davacıya gönderilmesi haksız ve incitici niteliktedir. Bu sebeple, davacının kişilik değerlerinin haksız biçimde ihlal olunduğunun kabulü ile davacı yararına uygun bir tutarda manevi tazminat takdir edilmesi gerekirken, yerinde olmayan yazılı gerekçeyle manevi tazminat talebinin tümden reddedilmiş olması doğru olmadığından kararın bozulması gerekmiştir. Temyiz edilen kararın açıklanan sebeple bozulmasına oy çokluğu ile karar verilmiştir." dedi. 

yargıtay emsal karar aldatılan kadın tazminat son dakika