İğrenç Olay! Piyano Öğretmeni Perdeleri Kapatıp...

TAKİP ET

Antalya'nn Manavgat ilçesinde piyano dersi verdiği 13 yaşındaki kız öğrencisi A.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen tutuklu yargılanan 56 yaşındaki Kırgız piyano eğitmeni İgor Brakhanovi hakkında 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Antalya Manavgat'ta faaliyet gösteren bir müzik okulunda geçen nisan ayında meydana gelen olayda piyano öğretmeni Kırgız İgor Brakhanovi’nin Özel ders var diye 7 sınıf öğrencisi A.Ç.'ye kendisi ve hizmetliden başka kimsenin olmadığı sırada pencerenin perdesini kapatarak cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Olay güvenlik kameraları tarafından kaydedilirken A.Ç.'nin okuldaki rehber öğretmenine durumu anlatmasıyla ortaya çıktı. Olayın ardından gözaltına alınan Kırgız öğretmen cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlamasıyla tutuklandı. Savcı dava ile ilgili geçen duruşmada yasası hakkındaki görüşünü açıklarken sana kalktığında 3 yıl 9 aydan 18 yıl 4 ay 15 güne kadar hapis cezası talep etti.

KARAR DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

Davanın karar duruşması Manavgat 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Alanya cezaevinden duruşmaya tutuklu Sanık SEGBİS aracılığıyla katılırken, mağdur kızın babası ve taraf avukatları duruşmada hazır bulundu.

'MÜVEKKİLİM MAĞDURA ŞEFKATLE SARILMIŞTIR'

Sanık avukatı duruşmada mütalaaya katılmadıkları ne belirtirken müvekkilinin cinsel istismar eylemini gerçekleştirme dini söyledi. Müvekkilinin piyano öğretmeni olduğunu söyleyen sanık avukatı, “Piyano dersi matematik gibi tahtaya yazılarak öğretilmez. Bizatihi gösterilerek öğretilir. Ritim tutarak öğretilir. Mağdur verdiği ifadelerinde sürekli çarpıtarak iftira atmıştır. Müzik eğitim merkezi sahibi, müvekkilime, mağdurun anne ve babasının ayrı olduğunu söyleyerek şefkatle davranmasını istemiştir. Müvekkilim, mağdura şefkatle sarılmıştır"  ifadelerini kullandı

'BÖYLE BİR SUÇ İŞLEMEDİM'

Mahkemede son sözü sorulan sanık ise duruşmalarda sadece bir defa ifade verildiğini belirterek, "Ben 25 yıllık müzik öğretmeniyim. 18 yıllık evliyim. Böyle bir suç işlemedim. Beraatımı talep ediyorum"  ifadelerini kullandı.

12 YIL 6 AY HAPİSLE CEZALANDIRILDI

Mahkeme başkanı verilen aranın ardından cinsel istismar suçunu işlediğini sabit görüldüğünü belirterek sanık hakkında cinsel istismar suçundan 8 yıl hapis cezası verdi. Sanırım bu suçu eğitici sıfatı ile verdiği anlaşıldığından yarı oranında artırarak 12 yıl suç zincirlenmiş işlenmesi nedeniyle dörtte bir oranında artırılarak 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Sanırım mahkemede iyi hal göstermesi nedeniyle Ceza'nın 12 yıl 6 aya indirilmesine oy birliğiyle karar verildiği açıklandı.

 

antalya manavgat cinsel istismar piyano öğretmeni son dakika