İdlib'de Kıyamet Kopuyor! Rus Savaş Uçakları Bomba Yağdırdı, Ölü ve Yaralılar Var

TAKİP ET

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden Gelen son dakika bilgilerine göre 22 gün sonra Rus savaş uçakları İdlib'i hedef aldı. Hımeymim askeri üssünden hava alanı 3 Rus savaş uçağı şu ana kadar 20'den fazla saldırı düzenledi. Saldırıların ardından Türkiye sınırındaki güvenlik önlemleri de arttırıldı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden Gelen son dakika bilgilerine göre 22 gün sonra Rus savaş uçakları İdlib’i hedef aldı. Hımeymim askeri üssünden hava alanı 3 Rus savaş uçağı şu ana kadar 20'den fazla saldırı düzenledi. Saldırıların ardından Türkiye sınırındaki güvenlik önlemleri de arttırıldı.

Suriye'nin idlip kentinde Rus savaş uçakları tarafından düzenlenen saldırıda gelen ilk bilgilere göre Cisir Eş Şuğur ilçesinde 5'i çocuk 9 sivil, Keferyedin köyünde bir sivil hayatını kaybetti, diğer bölgelerde ise 20 sivil yaralandığı öğrenildi. Kremlin'den hava saldırısı sonrası yapılan açıklamada, "Trump'ın açıklamaları sorunun çözümü için yardımcı değil. İdlib'deki teröristler Rus üsleri için tehdit. Militanlar üslerimizi tehdit ediyor"  ifadeleri kullanıldı.

ÖLÜ VE YARALI SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR
Suriye insan hakları Gözlemevi tarafından geçilen son dakika bilgilerine göre Rus savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırılarında Cisir Eş Şuğur ilçesinde 5'i çocuk 9 sivil, Keferyedin köyünde bir sivil hayatını kaybetti,  diğer bölgelerde ise 20 sivil yaralandı. Bölgede ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

BM'DEN TÜRKİYE VURGUSU
Bölgede hareketlilik Avrupa erken BM temsilcisi Mistura: "Türkiye ile Rusya arasındaki görüşmeler Suriye'deki İdlib sorunun kansız çözümü için anahtar konumunda"  ifadelerini kullandı.  Mistura açıklamasının devamında, "Rus ve Türk Devlet Başkanları İdlib'de daha kötü durum yaşanmaması için şimdi telefonda görüşüp büyük fark yaratabilirler. " dedi.

 

RUSYA idlib suriye rus savaş uçakları son dakika suriye son dakika