İdlib Sorunuyla İlgili Almanya'dan Önemli Türkiye Vurgusu!

TAKİP ET

İdlib sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'nin duruşunun Rusya ve dolayısıyla Esad rejiminin gelecekte yapacakları için belirleyici bir önem taşıdığını belirtti.

İdlib sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye’nin duruşunun Rusya ve dolayısıyla Esad rejiminin gelecekte yapacakları için belirleyici bir önem taşıdığını belirtti.

Almanya’nın Dışişleri Bakanı Heiko Maas, 006 Eylül tarihinde Türkiye’ye yapmayı planladığı ziyaretin ana konusu olarak Suriye’nin İdlib bölgesindeki durum olduğunu belirtti.

BASIN TOPLANTISINDA KONUŞTU

Bugün verdiği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Maas, Almanya’nın İdlib’de insani felaketi önlemek için her şeyi yapacağını belirtti. Bu konunun Türkiye’ye yapacak olduğu ziyaretinin de baş konusu olacağını aktardı.

‘TÜRKİYE’NİN DURUŞU BELİRLEYİCİ ÖNEM TAŞIYOR’

İdlib konusunda Ankara’nın çok önemli bir partner olduğunu aktaran Maas, ‘Türkiye’nin duruşu, Rusya ve dolayısıyla Esad rejiminin gelecekte yapacakları için belirleyici önem taşıyor.’ ifadelerinde bulundu. İdlib’deki durumun çok ama çok ciddi olduğunu aktaran Maas, askeri çözümün bölgede insani felakete yol açacağını belirtti.

 

Almanya Dışişleri bakanı Heiko Maas İdlib Türkiye açıklama Rusya Esad rejimi