İçişleri Bakanlığı, İBB'deki usulsüzleri araştıracak! Müfettiş gönderildi!

TAKİP ET

Son günlerde sıkça tartışılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) eski dönemindeki usulsüzlüklerle ilgili İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık konuyu araştırmak için müfettiş gönderdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eski dönemlerini araştıran İBB yönetimi çok sayıda dosyayı kamuoyu ile paylaşmıştı. Bu konuda devreye giren İçişleri Bakanlığı, eski dönemde yaşanan usulsülükleri araştırmak için belediyeye 3 tane mülkiye müfettişi gönderdi.

40 TANE DOSYADA USULSÜZLÜK İDDİASI!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili eski döneme ilişkin usulsüzlük soruşturmaları başlattıklarını açıklamıştı. Belediye içerisinde kurulan İBB Teftiş Kurulu, yüzlerce dosyayı araştırmaya başlamıştı. Kurul tarafından yapılan açıklamada 40 tane dosyada usulsüzlük tespit edildiği ve kamu zararı bulgularına rastlandığı belirtilmişti. Bu açıklamayı ihbar olarak gören İçişleri Bakanlığı, konuyu araştırmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 3 tane mülkiye müfettişi gönderdi.

KONUYU BELEDİYE ARAŞTIRAMAZ YETKİ MÜFETTİŞLERDE!

Konuyu araştırma yetkisinin belediyede olmadığını İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen müfettişlerde olduğunu belirten bakanlık, "1 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 260/1-ç maddesi gereğince mahalli idarelerin seçilmiş veya tayin edilmiş organları ve bunların üyeleriyle diğer kamu görevlileri hakkında inceleme, araştırma ve soruşturma yapma görev ve yetkisinin Mülkiye Teftiş Kurulu'na verildiğine ve mahalli idarelerle ilgili olarak kamuoyuna yansıyan her türlü iddianın titizlikle incelenmesinin Bakanlığın sorumlulukları arasında yer aldığı" ifadelerini kullandı.

MÜLKİYE MÜFETTİŞLERİ BUGÜN BELEDİYEYE GİDECEK!

İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen müfettişler bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne giderek teftişlere başlayacak. Müfettişlerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden iddiaya konu dosyaları istemesi bekleniyor.