İçerden, Dışardan Durmuyorlar! Bu Kez De Fransız Bakan Skandalı, Afrin İçin Neler Söyledi?

TAKİP ET

TSK ve ÖSO birlikleri tarafından Afrin'de başlatılan Zeytin Dalı operasyonuyla ilgili skandal açıklamalara imza atan Fransa Dışişleri Bakanı, 'Ankara savaşa, savaş eklememeli' diyerek büyük tepki çekti.

TSK ve ÖSO birlikleri tarafından Afrin’de başlatılan Zeytin Dalı operasyonuyla ilgili skandal açıklamalara imza atan Fransa Dışişleri Bakanı, ‘Ankara savaşa, savaş eklememeli’ diyerek büyük tepki çekti.

Fransa’nın Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu birliklerinin Suriye’deki PKK,PYD,YPG ve DEAŞ’a karşı başlatılan Zeytin Dalı operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamalarla büyük bir skandala imza attı. Operasyonu eleştiren Fransız Bakan, operasyon için ‘Savaş’ kelimesini kullandı.

‘SAVAŞA SAVAŞ EKLEMEMELİ’

Alınan bilgilere göre, yaptığı açıklamalarla tepkileri üstne çeken Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye ve İran’ın Suriye’de yaptıkları operasyonlarla Uluslararası hukuku ihlal ettiğini öne sürdü. ‘Ankara savaşa, savaş eklememeli’ diyen Fransız Bakan, birçok tepkiyi üzerine çekti.

‘TÜRKİYE’DE İHLAL EDİYOR’

Yaptığı açıklamalarla skandala imza atan Fransız Bakan Drian, Suriye’de Uluslararası hukuku ihlal edenler arasında Türkiye’nin de bulunduğunu söyleyerek Zeytin Dalı operasyonunun durdurulması gerektiğini söyledi. Bu bağlamda kendisine yöneltilen Türkiye’nin Suriye’den asker çekip çekmeme isteğiyle ilgili bir soruya verdiği cevapla skandala skandal ekleyen Fransız Bakan, ‘Suriye’de olmaması gereken herkesin bölgeden çekilmesi’ gerek diyerek Türkiye’nin de bölgeden çekilmesi gerektiğini vurguladı. Fransız Bakan, bölgeden çekilmesi gerekenler arasında İranlı Milisler ve Hizbullah’ı da ekleyerek bölgenin toprak bütünlüğüne saygı duyulması gerektiğini iddia etti.

 

Dünya haberleri Fransa Fransız Bakan Afrin Zeytin Dalı Türkiye Suriye