İBB Seçimlerinin İlk Tur Sonuçları Açıklandı! O İsim Fark Attı

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk tur oylamasının tamamlandığı öğrenildi. AK Parti'den aday olan Mevlüt Uysal'ın 179 oy aldığı CHP adayı olan Ekrem İmamoğlu'nun ise 126 oy aldığı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk tur oylamasının tamamlandığı öğrenildi. AK Parti’den aday olan Mevlüt Uysal’ın 179 oy aldığı CHP adayı olan Ekrem İmamoğlu’nun ise 126 oy aldığı belirtildi.

Kadir Topbaş’ın istifa etmesinin ardından AK Parti ve CHP’den aday olan Mevlüt Uysal ve Ekrem İmamoğlu arasında ilk tur oylaması yapıldı.

İLK TUR SEÇİMLERİNDE MEVLÜT UYSAL FARK ATTI

İBB seçimleri için gerçekleştirilen ilk tur oylamasında Mevlüt Uysal’ın 179 oy alarak fire vermeden Ekrem İmamoğlu’na fark attığı öğrenildi. Fakat iki aday arasında henüz salt çoğunluk sağlanamadığından ilk turda İBB Başkanının belirlenemediği ve ikinci tur oylamasına gidileceği belirtildi. Düzenlenen iki tur için iki adaydan birinin en az 207 oy alması gerektiği ve ikinci turda da bu beklenti gerçekleşmezse üçüncü tur gerçekleştirildiğinde 156 oy alan ismin İBB Başkanlık koltuğuna oturacağı öğrenildi. İBB Başkan seçimleri için iki partiden aday olan isimler için ikinci tur oylamasına geçildi. 

 

İBB ilk tur oylama ikinci tur mevlüt uysal ekrem imamoğlu sonuçlar ak parti CHP