Hulusi Akar'dan Biden açıklaması! "Şimdiden kılıçları çekmek doğru değil"

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin yeni başkanı Joe Biden hakkında açıklamalarda bulundu. ABD'nin 46'ncı başkanı olan Biden'in Türkiye'ye yönelik tavrını görmek gerektiğini belirten Akar, 'Şimdiden kılıçları çekmek doğru değil' dedi.

ABD devleti Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemini öne sürerek Türkiye'yi F-35 savaş uçağı projesinden çıkartmıştı. Bu kararın ardından ABD, F-35 kararıyla yetinmemiş ve Türkiye Savunma Sanayi Başkanlığı’na yaptırım başlatmıştı. Bu kararların ardınan Joe Biden döneminde yaptırımların daha da artacağı iddia edilmişti. Bu iddianın nedeni ise Joe Biden'in başkan olmadan önce verdiği röportaj. Biden, röportajında AK Parti hükümetine ağır ithamlarda bulunmuş ve bu konuda muhaliflerle destek verileceğini söylemişti.

"ABD İLE İLİŞKİLER GEÇMİŞE DAYALI"

Konu hakkında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ahmet Hakan'a konuştu. Bakan Akar, Türkiye'nin ABD ile geçmişe dayalı köklü bir ilişkisi olduğunu belirtti. Akar, uluslararası ilişkilerin sadece S-400 çerçeveside değerlendirilemeyeceğini belirtti.

"S-400 TERCİH DEĞİL ZORUNLULUK"

Akar şunları söyledi:  “Amerika ile yıllara dayalı münasebetlerimiz var. Yüzlerce husus arasından S-400’ü alıp kilitlerseniz olmaz. FETÖ’yü istedik verdiniz mi, hayır. S-400 bizim için tercih değil, zorunluluk. 83 milyon vatandaşımızın güvenliği söz konusu. Biden yönetimi ile şimdiden kılıçları çekmek doğru değil. Süreci görmek, ona göre bir yol yöntem belirlemekte fayda vardır. PKK eşittir YPG… Bunun anlaşılması şart. Beklentimiz mühimmat dahil verilen desteğin sonlandırılması.”
 

joe biden türkiye joe biden s-400 abd türkiye ilişkileri joe biden ak parti ak parti joe biden ilişkileri