Hükümetten Müjde! 25 Bin Personel Alınacak

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca binlerce kişinin merakla beklediği sağlık atamalarının 2019 yılında gerçekleştirileceğini ve toplam 25 bin kişinin atamasının gerçekleştirileceğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalar sonrasında 2019 yılında Sağlık Bakanlığı için 25 bine yakın personel atamasının gerçekleştirilmesinin planlandığı müjdesi verildi. 25 binlik atama içerisinde diş hekimi ve eczacı olmak üzere pek çok atamanın gerçekleştirilmesi bekleniyor. 2019 yılına girmeden önce acil tıp teknisyeni, işletmeci, ambulans şoförü olmak üzere 6 bin 500 kişinin alımının gerçekleştirileceği öğrenildi. 

Sağlık alanında çok uzun zamandır pek çok vatandaş tarafından atamaların gerçekleştirilmesi beklenmektedir. Sağlık personeli alımlarını merakla bekleyen binlerce kişiye Sağlık Bakanı tarafından müjdeli haber verildi. Atamalar ve alımlara ilişkin detaylı bilgiler kamuoyu aracılığı ile paylaşıldı.

25 BİN ATAMA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Son dönemlerde sağlık çalışanlarına gösterilen şiddet haberleri sık sık gündeme gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın izni ve imzası ile yürürlüğe girecek yeni düzenlemeler sonrasında sağlık personellerini korumak adına önemli adımların atılması planlanıyor. 
Sağlık çalışanlarının uzun zamandır emeklilik ve yıpranma payı konusunda ortaya çıkan istekleri tekrar değerlendirmeye alındı. Son zamanlarda bu konuda yasal düzenlemeler yapılmaya başlandı. 
Uzun zamandır Sağlık Bakanlığı tarafından merakla beklenen atamaların 2019 yılında yapılacağı açıklandı. Diş hekimi ve eczacı olmak üzere 25 bin personel atamasının gerçekleştirilmesine karar verildi. Henüz yıl bitmeden ambulans şoförü, işletmeci ve acil tıp teknisyenliği konusunda da hizmet vermek üzere 6 bin 500 kişinin alınmasına karar verildi.

sağlık bakanlığı 25 bin persnel atama