Hükümet Sözcüsü Bozdağ İstifası İstenen Belediye Başkanlarına Mesaj Yolladı! "Gerekeni Yapın"

TAKİP ET

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ABD kanadından gelen 'ilişkilerimiz karışık' açıklamaları üzerine bir açıklama yaptı. ABD'nin söyledikleri ile yaptıklarının bir olmadığını dile getiren Bozdağ, istifası istenilen belediye başkanlarına da seslendi ve kendilerine uygun olanı yapmaları gerektiğini belirtti. İşte detaylar…

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ABD kanadından gelen “ilişkilerimiz karışık” açıklamaları üzerine bir açıklama yaptı. ABD’nin söyledikleri ile yaptıklarının bir olmadığını dile getiren Bozdağ, istifası istenilen belediye başkanlarına da seslendi ve kendilerine uygun olanı yapmaları gerektiğini belirtti. İşte detaylar…

AK Parti Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ABD ile Türkiyeli yetkililerin görüşmesi hakkına bir açıklama yaptı ve iki tarafında görüşmede olumlu sonuçlar elde ettiğini söyledi. ABD ile yaşanılan vize krizinin kısa zaman içerisinde düzelebileceğini belirten Bozdağ, ABD sözcüsünün yaptığı tam tersi “ilişkilerimiz karışık” açıklamasına da cevap verdi. 

ABD’nin verdiği sözler ile yaptıklarının bir olmadığını söyleyen Bekir Bozdağ, “Terör koridoru konusunda ABD'li yetkililer de teminatlar veriyor ama gelişmelere baktığımızda sıkıntılar var. FETÖ konusunda ABD ile aramızda ciddi sıkıntılar var. Türkiye'ye onca zarar vermiş bir terörist ABD'de duruyor. Oradan Türkiye aleyhine terör faaliyetlerine devam ediyor.” ifadelerine yer verdi. 

GEREKENİ YAPIN TALİMATI

ABD ile ilgili olarak açıklamalarını tamamlayan Bekir Bozdağ daha sonra ise istifası istenilen belediye başkanlarına ilişkin açıklamalar yaptı ve gerekeni yapmaları gerektiğini hatırlattı. Belediyelerde bir aksama olduğunu söyleyen ve bu yüzden müdahale edilmesi gerektiğini söyleyen Bozdağ, AK Parti değişimi esas alan bir partidir. Kabinede değişim oldu, MYK'da değişim oldu, yerel yönetimlerde değişimler yaşanıyor. Bu dinamiğin esası da halkımızın değerlendirmesidir. Biz halkın talimatı ile siyaset yapan bir partiyiz. Burada halkın ne istediğini görerek hareket ediyoruz. Halktan helallik isteyip hakkını da helal edip mevcut pozisyonlarına göre adım atmaları beklenir. Ortaya çıkan tablodan sonra doğru olan bunu ortaya koymaktır. Artık bu saatten sonra etik olan bu çerçevede bir adım atmaktır. Görevlerinden ayrılmaları 2019'a giden süreçte partimizin güçlenerek bu yolda yürümesine büyük bir destek olacağı gibi kendilerine de imkan açacaktır. Bir aksama var, siz bu sıkıntı olduğu zaman müdahale etmeyecek misiniz? Ben şunu hep söylüyorum; halkın ortaya çıkan iradesine kim kulağını  tıkarsa, oradan kendisi seçim zamanı da zarar görür, başka zamanlarda da  sıkıntıya uğrar. Onun için halkın iradesine kulak tıkamamak lazım.  Arkadaşlarımızın bu değerlendirmelerini sağlıklı yapmasını, bu değişim iradesine  uygun hareket etmesini bekliyorum." ifadelerini kullandı.

 

Bekir Bozdağ haberler haber ABD AK Parti FETÖ