Hükümet Düğmeye Bastı, Bunu Yapan Yandı! 5 İlde Aynı Anda Başladı

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı normalin Üzerinde fiyat artışları olup olmadığını kontrol etmek için 5 ilde hallere yönelik eş zamanlı denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimler sonucunda normalin Üzerinde fiyat artışları gözlerinden uygulamalarla ilgili idari işlemler Başlatılıyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından başla marketler pazar yerleri ve toptancılar olmak üzere Çeşitli ürün ve ürün gruplarında arz talep dengesi ile uyuşmayan fiyat artışlarının tespiti amacıyla saha denetimlerine başladı.
Ticaret Bakanlığı girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesi ne rağmen bu durumdan etkileniyor Muş gibi hareket edenleri tespit etmek amacıyla Türkiye genelinde birçok ilde denetimlerini etkin bir şekilde devam ederken bu kapsamda Adana Ankara Mersin İstanbul ve Antalya'daki halleri eş zamanlı baskınlar yapıldı.
Denetimler Ticaret müfettişleri ve Ticaret İl müdürlükleri koordinasyonunda gerçekleştirirken sebze ve meyve ürün fiyatları mercek altına alındı.
Yapılan denetimler sonucunda normalin Üzerinde fiyat artışları gözlemlenen uygulamalarla ilgili idareye isyanlar Başlatılıyor.  Diğer yandan Ticaret Bakanlığı sebze meyve fiyatlarındaki aşırı fiyat oluşumların atarsın 81 il Valiliğine talimat göndererek denetimlerin kapsamını genişletti.

 

Ticaret Bakanlığı denetim artış son dakika fiyat artışı