Hükümet Beklenen Açıklamayı Yaptı! İdam ve Hadım İçin Adım Atılıyor

TAKİP ET

Türkiye'yi derinden sarsan Leyla ve Eylül olayı sonrasında AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, yeni dönem de çocuk istismarına karşı idam ve hadım konusunun düşünüp tartışılacağını söyledi.

Türkiye’yi derinden sarsan Leyla ve Eylül olayı sonrasında AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, yeni dönem de çocuk istismarına karşı idam ve hadım konusunun düşünüp tartışılacağını söyledi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin gündeminde olan ve art arda yaşanan ve herkesin içini yakan Eylül ve Leyla cinayetleri ile ilgili konuşan Ünal, yeni dönemde cinsel istismar yasaları ile ilgili düzenlemelerin birinci öncelik olacağını belirtti. Bu konuda hükümettin hassas olduğunu söyleyen Ünal, çocukların korunması için gereken düzenlemelerin yapılacağını ve idam ve hadımın düşünülüp tartışılacağını söyledi.

ERKEN SEÇİM HAKKINDA AÇIKLAMA

Son zamanlarda ortaya çıkan erken yerel seçim iddialarına da yanıt veren Ünal, Türkiye’nin yeni bir seçimden çıktığını ve yapılan seçim sonucunda seçmenin Türkiye’de oluşturulmak istenen kaygı, endişe gibi konularda net bir tavır ortaya koyduğunu bu bağlamda yeniden bir erken seçim çalışmaları tartışmalarının doğru olmadığını aktardı. Şu anda Türkiye’nin ilk önceliğinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni hayata geçirmek olduğunu söyleyen Ünal, gündemde şimdilik bir erken yerel seçim tartışmasının olmadığını belirtti.

TBMM BAŞKANLIĞI AÇIKLAMASI

TBMM Başkanlığı konusunda da açıklamalar yapan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, her siyasi partinin kendi grubunda adayını göstereceği gibi kendilerinin de aday belirleme konusunda çalıştıklarını belirtti. Vekillerin yemininin ardından Meclis grubunun toplanacağını söyleyen Ünal, TBMM Başkanlığı için istişare edileceğini ve bu istişarenin ardından kamuoyuna paylaşım yapılacağını belirtti.

 

AK Parti Mahir Ünal İdam Hadım Eylül Leyla Tecavüz Erken seçim