Hollanda'dan Skandal Karar! İftar Saatinde Cami Önünde Domuz Çevirecekler

TAKİP ET

Hollanda'da aşırı sağcılar Rotterdam'da Diyanet'e bağlı Laleli Camii önünde iftar saatinde mangal partisi yapacak. Aynı saatlerde ise Türk ve Müslüman örgütleri Cami çevresine çiçek bırakma eylemi yapacak.

Hollanda'da aşırı sağcılar Rotterdam'da Diyanet'e bağlı Laleli Camii önünde iftar saatinde mangal partisi yapacak.  Aynı saatlerde ise Türk ve Müslüman örgütleri Cami çevresine çiçek bırakma eylemi yapacak.

Perşembe günü Hollanda'da bulunan diyanete bağlı Rotterdam Laleli Camii önünde, Göç ve İslam karşıtı aşırı sağcı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (Pegida) örgütü üyeleri Tarafından İftar saatinde mangal partisi düzenlenecek.  Müslümanları tahrik etmek amacıyla düzenlenen partide domuz çevrilecek.   Hollanda'da bulunan diğer Büyük şehirlerde de aynı Eylem yapılmak istenmiş ama İftar saatinde Cami önlerinde Davos çevirme girişimlerini izin verilmemişti. Ülkenin en büyük kenti olan Rotterdam'da ise Fas kökenli Belediye Başkanı Ahmed Abutalib, Pegida’nın yapmak istediği bu gösteriye yasalara aykırı olmadığı gerekçesiyle izin verdi. Türk ve Fas kökenli politikacıların ağırlıkta olduğu DENK Partisi gösterilerin yasaklanması talebinde bulundu ancak Abutalib bu talebi reddetti.

KENDİSİ DE MÜSLÜMAN AİLEDEN GELİYOR
Kendisi ve Müslüman bir aileden gelen Abutalib,  gösteri yapmanın temel bir yasal olduğuna dikkat çekerek bu kapsamda Pegida’nın gösteriler anlayabileceğini söyledi.  Denk Partisi gösteri sırasında caminin güvenliğinin sağlanması talebin nedir Rotterdam Belediyesi'ne ileti ancak belediye Bu talebe, "göstericilerin güvenliğini içermeyen tek taraflı bir talep olduğu gerekçesiyle"  Red yanıtı verdi. 

PERŞEMBE AKŞAMI YAPACKLAR
Türkiye kökenli göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Rotterdam güneyinde bulunan Laleli Camii önünde Perşembe akşamı bir araya gelecek olan Pegida üyeleri burada mangal partisi düzenleyecek ve caminin önünde domuz çevirecek.  Bu Sırada Türk ve Müslüman dernekleri de camın önüne çiçek bırakma eylemi yapacak.

 

Hollanda skandal Rotterdam cami önü iftar saati domuz