Hiçbir Parti Yenilgiyi Üzerine Alınmadı!

TAKİP ET

AKP'nin yüksek oy alarak tek başına iktidar olduğu seçim sonuçlarının ardından hiçbir parti lideri yenilgiyi kabul etmedi ve koltuğundan vazgeçmedi.

AKP'nin yüksek oy alarak bütün partileri geriye bıraktığı 1 Kasım seçimlerinde, hiçbir parti yenilgiyi üzerine alınmadı. Parti liderleri, koltuklarından vazgeçmiyorlar. Türkiye tarihinde kritik bir seçim olarak adlandırılan 1 Kasım seçimlerinde AKP, bir önceki seçime göre oylarını %8 oranında artırdı. CHP, oy oranını korurken, MHP ve HDP'nin oyları ise oldukça azaldı. Ancak çıkan sonuçlara rağmen hiçbir parti lideri yenilgi hakkında ders çıkarmadı ve "istifa" lafını etmedi. İşte 1 Kasım sonucuna siyasi liderlerin yorumları: DAVUTOĞLU: ELHAMDÜLİLLAH Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim sonuçları hakkında twitter hesabı üzerinden yorum yaptı. Davutoğlu: "Elhamdülillah..." diye tweet attı ve arından Konya'da seçmenlerine teşekkür etti. Mevlana Müzesi önünde yaptığı konuşmada ise  “Bugün yenilen yoktur kazanan vardır, kazanan milletimizdir, demokrasidir” dedi.   KILIÇDAROĞLU: BİZİM SORUMLULUĞUMUZ DAHA DA ARTTI CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçları hakkında Ankara'da değerlendirmelerde bulundu. Parti merkezinde konuşan CHP'li lider, yükselişi ve milletvekili sayısının artışını değerlendirdi. “Eğer olağanüstü koşullar olmasaydı daha farklı olabilirdi. O zaman CHP’ye oyun gelip gelmediğini çok daha rahat görebilirdik. Haziran ile Kasım arasında 400 kişi hayatını kaybediyorsa ve bu süreci görmezlikten gelip olağan bir süreçmiş gibi değerlendirirsek yanlış yapmış oluruz” dedi. Kılıçdaroğlu sözlerine “Ortaya çıkan tablo CHP’nin sorumluluğunu çok daha ileriye taşımıştır. Bunun bilincindeyiz. Biz bu ülkede güçlü, sağlıklı bir demokrasinin, iyi işleyen kuralların olmasını arzu ediyoruz. Ortaya çıkan tablo diğer muhalefet partileri oy kaybettiği için bizim sorumluluğumuz parlamentoda dışında da çok daha fazla artmıştır.” diyerek devam etti ve aktif muhalefete devam edileceğini belirtti.   DEMİRTAŞ: HDP'NİN BÜYÜK BİR ZAFERİ VARDIR!  HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sonuçları hakkında yaptığı değerlendirmede  “Bu katliam politikasına rağmen bizi 3. Parti yapan herkese teşekkür ediyoruz. Ortada HDP’nin büyük bir zaferi vardır. 1 milyon oy kaybettik ama biz faşizme karşı dimdik durmayı başarmış bir partiyiz. Yeni dönem parlamentosu, şüphesiz devasa problemlerle göreve başlayacak” dedi.   BAHÇELİ: MÜCADELEYE DEVAM İstifa ettiği üzerine kulislerde birçok yorum yapılan Devlet Bahçeli, “Milletimiz koalisyondan köşe bucak kaçan AKP’ye tek başına iktidar vizesi ve iktidar görevi vermistir. Ortada AKP’nin zaferinden ziyade beyaz Toroslorla gözü korkutulmuş, terörle yıldırılmış canlı bombalarla huzuru kaçırılmış, ekonomik tehlikelerle aklı çelinmiş anti demokratik uygulamalarla iradesine ket vurulmus bir sosyolojik yapı vardır ve her yönüyle de açıktadır” dedi ve “mücadeleye devam” mesajını verdi.      

1 kasım seçim sonuçları 1 Kasım sonuçları AKP CHP HDP MHP parti liderleri parti liderleri istifa parti liderlerinden mesaj parti liderlerinden mesaj var Türkiye genel seçim Türkiye genel seçim sonuçları