Herkesin Merakla Beklediği Soru Yanıt Buldu! Meteoroloji'den Yılbaşı İçin Sürpriz Kar Uyarısı

TAKİP ET

2017 yılını geride bırakmak ve 2018 yılına adım atmak için sadece saatler kalırken herkesin merakla beklediği o soruda yanıt buldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son yapılan uyarıda, Batı Akdeniz'in yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiği ve Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde meydana gelen yoğun kar yağışının devam edeceği bilgisi verildi.

2017 yılını geride bırakmak ve 2018 yılına adım atmak için sadece saatler kalırken herkesin merakla beklediği o soruda yanıt buldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son yapılan uyarıda, Batı Akdeniz’in yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiği ve Kırklareli’nin yüksek kesimlerinde meydana gelen yoğun kar yağışının devam edeceği bilgisini verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son yapılan tahminlere göre, Türkiye genelinde yılbaşı yağışlı geçecek. Yapılan son tahminlere göre, Antalya’nın doğu kesimleri ile Edirne, Çanakkale, Balıkesir ve Tekirdağ’da yer yer sağanak yağış bekleniyor. Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisi altında olan Kırklareli’nin Kuzey kesimlerinde kar yağışının devam edeceği bilgisi verilirken Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde de yer yer kar yağışı beklendiği bilgilerine yer verildi.

YENİ YILDA KAR YAĞACAK MI?

Türkiye genelinde yeni yıl heyecanı yaşanırken bir yandan da yeni yılla özdeşleşen kar yağışının bu yıl görülüp görülmeyeceği merak konusu oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son bilgilendirmede, Türkiye’nin hemen hemen tüm kesimlerinde sağanak yağış ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı hava tahminleri yapılırken Kırklareli ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde de kar yağışlarının etkili olmasının beklendiği belirtildi. İstanbul içinde yapılan tahmini hava durumu açıklamalarında, sağanak yağış ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışın etkili olmasının beklendiği ve kar yağışı görülmediği aktarıldı. 

 

31 Aralık 2017 Hava durumu Yılbaşında kar yağacakmı Yılbaşında hava nasıl olacak Meteoroloji 1 Aralık 2017 Hava durumu İstanbula kar yağacak mı